Jalkapallolegenda Megan Rapinoen MM-kisaura päättyi – tämä reaktio sai fanit raivon partaalle: "Tuntuu sairaalta pilalta"

Katso videolta Yhdysvaltojen dremaattinen putoaminen MM-kisoista.

Yhdysvaltojen naisten jalkapallomaajoukkue putosi historiallisesti jalkapallon MM-kisoista, kun se koki tappion Ruotsille rangaistuspotkukisan jälkeen. Pilkkukisassa epäonnistuneen lajilegenda Megan Rapinoen naureskeleva reaktio rangaistuspotkun jälkeen suututti yhdysvaltalaisfanit.

Katso pääkuvan videolta Yhdysvaltojen dremaattinen putoaminen MM-kisoista.

Yhdysvallat oli aina aiemmin edennyt MM-turnauksissa vähintään kolmen parhaan joukkoon. Tällä kertaa kohtalona oli pudota jo neljännesvälierävaiheessa. Yhdysvaltojen ja Ruotsin välisen kohtaamisen varsinainen peliaika oli maaliton. Ruotsi voitti rangaistuspotkukilpailun Lina Hurtigin ratkaisevalla osumalla. USA-vahti Alysson Naeher sai torjuttua laukauksen, mutta pallo leijasi niukasti yli maaliviivan, minkä myötä Ruotsi pelaa ensi perjantain välierässä Japania vastaan.

Viime MM-kisoissa turnauksen parhaaksi pelaajaksi valittu Megan Rapinoe tuli vaihdosta sisään kentälle jatkoajalla ja hän toimi joukkueensa kolmantena laukojana rangaistuspotkukisassa. Rapinoe laukoi kuitenkin pallon yli maalin. Suoritusta seurasi naureskeleva reaktio, joka sai Daily Mailin mukaan yhdysvaltalaisfanit raivon partaalle. Kannattajat nostivat muun muassa esille, että joukkue olisi ottanut koko tilanteen vitsinä ja myös Rapinoen asema roolimallina kyseenalaistettiin.

– Hän on pelaaja, joka ei koskaan epäonnistu pilkuista, mutta minusta tuntuu, että hän tajusi siinä silmänräpäyksessä, että nyt pitää vain mennä eteenpäin ja nousta siitä tilanteesta. Se tulee satuttamaan jonkin aikaa, yhdysvaltalaispuolustaja Crystal Dunn sanoi ottelun jälkeen.

Kaksi kertaa maailmanmestaruutta ja kertaalleen olympiakultaa juhlinut 38-vuotias Rapinoe selvensi itse ottelun jälkeen tarkemmin omaa reaktiotaan.

– Tämä on kuin mustaa huumoria, että epäonnistun rangaistuspotkussa viimeisessä ottelussani. En voi uskoa, että se on totta. Se tuntuu sairaalta pilalta, Rapinoe totesi.

Maajoukkueessa 202 ottelua ja 63 maalia viimeistellyt Rapinoe sai tukea joukkueen päävalmentajalta Vlatko Andonovskilta.

– Megan Rapinoe on legenda. Jos elämäni olisi siitä kiinni, kenet valitsen vetämään rangaistuspotkua, niin Rapinoe olisi ensimmäinen valintani. Hän on paras maailmassa. Siitä ei ole epäilystäkään. Joskus jalkapallossa käy näin, joskus pallo menee muutaman millin vasemmalle tai oikealle ja pomppii väärään suuntaan meidän kannaltamme, Andonovski sanoi.

Yhdysvallat oli voittanut kaksi edellistä maailmanmestaruutta. Nyt on erittäin mahdollista, että MM-kisoissa nähdään uusi mestari. Aiemmin mestaruutta ovat juhlineet USA:n lisäksi Norja, Japani ja Saksa. Ainoastaan Japani on enää mukana turnauksessa.

Lue myös:

    Uusimmat