Ruotsin MM-joukkue laittoi ranttaliksi Leijonien kultabiisin tahtiin – näin jättitulosta juhlittiin

Katso videolta Yhdysvaltojen dramaattinen putoaminen MM-kisojen neljännesvälierässä.

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkue ylsi upeaan suoritukseen MM-kisojen neljännesvälierissä, kun se pudotti hallitsevan maailmanmestarin Yhdysvallat jatkosta. Ottelun jälkeen Ruotsilla oli melkoista juhlatunnelmaa ja myös Leijonien vuoden 1995 kultakappale Den glider in raikasi joukkueen linja-autossa.

Katso pääkuvan videolta Yhdysvaltojen dramaattinen putoaminen MM-kisojen neljännesvälierässä.

Ruotsin ja Yhdysvaltojen välinen neljännesvälierä sai erittäin dramaattisen lopun rangaistuspotkukilpailussa. Ruotsin Lina Hurtig asteli laukomaan rankkaria seitsemännessä parissa ja ensin näytti siltä, että USA-vahti Alyssa Naeher olisi pystynyt selvittämään tilanteen. Naeher sai torjuttua pallon, mutta se leijaili torjunnan jälkeen niukasti yli maaliviivan. 

Voitto oli erityisen merkittävä siinä mielessä, että Yhdysvallat ei ollut koskaan jäänyt kolmen parhaan ulkopuolelle MM-kisoja. Nyt käynnissä oleva turnaus on MM-historian yhdeksäs. Laulu raikasi ottelun jälkeen bussissa, jossa myös kuultiin suomalaisillekin tuttu ja rakas sävelmä, Den glider in.

Den glider in oli alun perin Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen tunnussävelmänä vuoden 1995 jääkiekon miesten MM-kisoissa. Leijonat kuitenkin ryösti kappaleen itselleen voittamalla Ruotsin tuolloin 4-1-lukemin Ville Peltosen kolmella ja yhdellä Timo Jutilan maalilla. MM-kulta oli tuolloin Suomen ensimmäinen.

Ruotsin MM-turnaus jatkuu ensi perjantaina. Puolivälieräottelussa vastaan asettuu Japani.

Katso alta Ruotsin MM-joukkueen esitys Den glider in -kappaleesta.

Lue myös:

    Uusimmat