Miljonääribloggaaja eli vuosia hulppeaa luksuselämää – sitten kaikki sortui kuin korttitalo: ”Olen elänyt kuplassa”

Ruotsalaisbloggaaja Isabella Löwengrip eli pitkään unelmaansa, mutta sitten kaikki lähti menemään väärään suuntaan: Yritys ajautui vaikeuksiin kesken maailmanvalloituksen ja tammikuussa Löwengrip erosi miljardöörimiehestään.

Huippusuosittu ruotsalaisbloggaaja Isabella Löwengrip, 29, eli pitkään monen nuoren naisen unelmaa.

Teini-ikäisenä aloitettu muotiblogi muuttui nopeasti hyvin tuottoisaksi liiketoiminnaksi, ja vuonna 2007 Löwengrip perusti ensimmäisen yrityksensä ja on sittemmin tahkonnut rahaa sosiaalisen median lisäksi myös omalla kosmetiikkabrändillään.

Yritystoimintaa seurasi oma televisio-ohjelma ja vuonna 2009 Löwengrip nähtiin mukana myös Ruotsin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Vuonna 2018 ruotsalainen talouslehti Veckans Affärer luokitteli hänet jo Ruotsin talouselämän vaikutusvaltaisimmaksi henkilöksi.

Kiireinen kahden lapsen äiti kertoi julkisuudessa muun muassa yksityislennoistaan ja esitteli sosiaalisessa mediassa yltäkylläistä elämäänsä sekä Tukholman liepeillä Lidingössä sijaitsevaa hulppeaa kotiaan.

Kosmetiikkabrändin oli tarkoitus valloittaa maailma, mutta lokakuussa Löwengrip kirjoitti blogissaan, kuinka myynti takkusi Yhdysvalloissa ja Australiassa, ja lopulta yritys lähteä Yhdysvaltoihin meni kokonaan puihin ja suisti hänet melkein konkurssiin.

Marraskuussa hän puolestaan kirjoitti joutuneensa irtisanomaan puolet työntekijöistään ja jo aiemmin muun muassa Expressen uutisoi, että Löwengrip oli joutunut laittamaan Lidingön ylellisen, yli 350 neliömetrin kokoisen talonsa myyntiin.

Talon hintaa ei paljastettu, mutta sen arvioitiin olevan noin 30 miljoonan Ruotsin kruunun, eli noin 2,8 miljoonan euron arvoinen.

– Se sattuu, kun unelmat romahtavat, Löwengrip kirjoitti noihin aikoihin blogissaan.

Surullisten tapahtumien ketju jatkui vielä tammikuussa, kun Löwengrip tiedotti Instagramissa eronneensa äveriäästä miesystävästään Erik Selinistä, 52.

Aftonbladetin mukaan Selin on tehnyt mittavan omaisuuden asuntosijoittajana. Lehden mukaan parin suhteesta juoruiltiin jo vuosi sitten keväällä, mutta Löwengrip vahvisti asian vasta syksyllä.

– Erik ja minä olemme päättäneet lopettaa suhteemme. Se on tietysti vaikea päätös, mutta olen hyvin kiitollinen, että olemme löytäneet ystävyyssuhteen, joka toivottavasti kestää läpi elämän, hän kirjoitti Instagramissa erosta kertoessaan.

Löwengrip aikoo kertoa elämäänsä hiljattain koetelleista rankoista käänteistä uudessa, englanninkielisessä dokumenttisarjassaan nimeltä Flip side. Sarja ilmestyi nähtäväksi omalle verkkosivustolleen 15. tammikuuta.

Aftonbladet kertoi jo ennakkoon, että dokumentissa Löwengrip tunnustaa sortuneensa bisnestään kasvattaessaan siihen, että hänen koko elämänsä piti näyttää ulospäin täydelliseltä ja menestyksekkäältä.

– Olen elänyt kuplassa jo jonkun aikaa, hän myöntää.

Löwengrip puhuu lehden mukaan myös avoimesti pelkäävänsä, ettei hänen tiiminsä luota enää häneen kaikkien vastoin käymisten ja liian isojen riskinottojen jälkeen.

– Pelkään, että he luovuttavat.

Hän paljastaa myös, että viime kesä oli hänen elämänsä pahinta aikaa.

– En tiennyt, mitä tehdä. Minulla on ollut 16-vuotiaasta saakka selvä visio siitä, että tahdon olla maailman vaikutusvaltaisin bisnesnainen. Sitten kaikki meni. 

Lue myös:

    Uusimmat