Mainos

Miksi nainen suuttuu miehelle muiden tapailusta, vaikka on tehnyt samaa itsekin? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi tapailuvaiheessa (tai jopa seurusteluvaiheessa) oleva nainen valittaa, kun selviää, että mies on tapaillut muitakin, mutta samaan aikaan tehnyt ihan samaa muiden miesten kanssa? Onko se ikävää, kun osuu omalle kohdalle? Ei vain siinä vaiheessa paljon kiinnosta, kun itse tekee samaa?" kysyy nimimerkki Tekopyhyys ärsyttää.

Näin naisraati vastasi

"No onhan se nyt paljon nostattavampaa itsetunnolle olla se, joka pyörittää monia kuin se, joka on yksi monista pyöritetyistä. Ja toki asia tuntuu sitä ikävämmältä, mitä enemmän tosissaan on itse ollut sen yhden kanssa, joka onkin pyörittänyt myös muita. Eli eiköhän tässä ole kyse ihan inhimillisistä tunteista, oli tekopyhää tai ei. Ja totta kai jokainen varmaan toivoo, että jossakin vaiheessa se pyöritys loppuisi ja saisi pyöriä vain yhden kanssa."
– 30, naimisissa

"Totuus tässä on yksinkertainen: jos itse tekee jotain, se ei tunnu niin pahalta, kuin jos joku muu tekee samaa. Tunnemme itsemme ja oman motiivimme, mutta muiden motiivit ja tunteet jäävät hämärän peittoon. Sitä voi ajatella, että valehteli juhlakutsun esittäneille kavereille olevansa kiireinen, koska 'huolehtii itsestään ja omasta jaksamisestaan'. Jos sen sijaan havaitsee kaverinsa valehdelleen samalla tavalla, hän onkin vain 'töykeä ja epäluotettava'. Kysyjän ongelmassa toiminee sama logiikka: nainen ajattelee itsestään 'tapailen tätä toista tyyppiä, koska sydämessäni tiedän, ettei tämä ole mitään vakavaa', mutta miehen toiminnan nähdessään ajatusmalli onkin 'tuo sika pettää minua'."
– 31, parisuhteessa 

”Ihmisluonto nyt vain on sellainen. Omat lähtökohdat ja syyt tekemilleen asioille tietää, mutta toisen ei. Siksi se voi tuoda mukanaan vaikka epävarmuutta suhteen laadusta. Ei sillä luultavastikaan ole mitään tekemistä tekopyhyyden kanssa.”
– 31, sinkku

"Samojen pelisääntöjen täytyisi koskea kumpaakin osapuolta, joten minusta on aika tekopyhää suuttua asiasta, jos on itsekin tapaillut muita samaan aikaan. Totta kai pettymys voi olla suuri, jos on olettanut, ettei muita tapailla. Itse en jättäisi asiaa oletuksen varaan, vaan sopisin yhteisistä pelisäännöistä jo tapailuvaiheessa, kun tapailtu on jonkin aikaa ja se tuntuu sopivalta. Jos pelisäännöistä ei olla sovittu, ei mielestäni ole oikeutta suuttua, jos toinen tapailee muita. Asiasta valittaminen johtuu ehkä siitä, että nainen pettyy, kun ei olekaan miehen ainoa kiinnostuksen kohde ja pelkää, että mies haluaa jatkaa tapailua esimerkiksi toisen naisen kanssa."
– 21, parisuhteessa

Mitä olet aina halunnut kysyä naisilta? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

8:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.