Mikä määrä on normaalia? Äitipalstalla virisi kiihkeä keskustelu tästä vessa-asiasta

Tätä asiaa harva tulee ajatelleeksi, mutta kun kysymys heitettiin ilmoille, virisi aiheesta valtava keskustelu.

Kuinka monta vessapaperirullaa taloudessanne kuluu yhden viikon aikana? Nainen sai aikaan melkoisen kiistan kysyttyään tätä viatonta kysymystä äideille suunnatulla Mumsnet-keskustelupalstalla. Keskustelusta uutisoi muun muassa The Sun.

Nainen kertoi, että hänen kolmen hengen taloudessaan vessapaperirullia kuluu huimat yhdeksän kappaletta seitsemän päivän aikana. Hän halusikin tietää, ovatko hänen kämppäkavereidensa rullankäyttötavat muiden mielestä normaaleja.

– Kolme aikuista talossani, kaksi miestä, yksi nainen. Ostan yhdeksän kappaleen paketin viikossa, ja käytämme siitä 90 prosenttia. Rehellisesti sanottuna, minusta tuntuu, että joku syö sitä! Kuinka paljon te käytätte? Onko tämä liiallista? nainen kyselee.

"Joku ehdottomasti syö sitä"

Moni olikin ehdottomasti sitä mieltä, että yhdeksän rullan viikkotahti kuulostaa liioitellulta.

– Minun talossani on kaksi aikuista. Yhdeksän rullan pakkaus kestäisi kuukauden, oikeasti. Joku ehdottomasti syö sitä. Tai käyttää sitä ehkä vessanpesuun? ehdotti eräs kommentoija.

– Meitä on neljä, kaksi aikuista ja kaksi lasta. Käytämme kaksi vessapaperirullaa viikossa.

– Tuo on paljon. Meillä on kaksi aikuista ja kaksi lasta, ja käytämme maksimissaan 2–3 vessapaperirullaa viikossa. Käyttäisimme luultavasti paljon vähemmän, jos lapset eivät käyttäisi aina puolta vessarullaa joka kerta, kun he käyvät kakalla.

– Aivan liian paljon. Kannattaa ehkä muuttaa ruokavaliota. Yksi aikuinen, kolme teiniä. Meillä menee yksi päivässä, ja luulin, että se oli huono juttu.

"Puolitoista rullaa päivässä"

Toisissa perheissä rullia kului kuitenkin enemmän.

– Meillä on kaksi aikuista ja kaksi lasta, me käytämme noin kuusi viikossa. Kuinka lapsiperheet käyttävät niin vähän? Minun lapseni kyllä käyttävät paljon.

– Kaksi aikuista ja teini, ja me voimme käyttää 12 tai enemmänkin viikossa.

– Meitä on kaksi, ja käytämme puolitoista rullaa päivässä.

– Ostan 12 viikossa, ja käytämme normaalisti ne kaikki. Kaksi aikuista, kolme lasta.

Moni kuitenkin huomautti, että erot voivat johtua siitä, kuinka monta paperipalaa kerralla käyttää, mutta myös rullan laadusta ja paperikerroksista.

– Luulen, että se riippuu siitä, mitä vessapaperia ostaa. Minä ostan kallista tavaraa, ja se kestää iäisyyden, se on paksua ja tikattua. Oletan, että halvemmat rullat ovat ohuempia, joten paperia tarvitaan enemmän, pohti eräs kommentoija.

Arkiset asiat ovat herättäneet aiemminkin keskustelua. Monelle tulee yllätyksenä se, että joku toinen voi tehdä jonkin tavalliselta tuntuvan asian niin eri tavalla kuin, mihin itse on tottunut. Hiljattain esimerkiksi Twitterissä pohdittiin, pesevätkö kaikki säärensä suihkussa. Sitä ennen puolestaan on pohdittu sitä, pitääkö ensin pukea sukat vai housut, sekä sitä, montako pyyhettä aikuisen ihmisen tulisi omistaa.

Eikä unohdeta ikuisuuskysymystä:

2:16
Kuuluuko pöntön kansi olla ylhäällä vai alhaalla?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja