Kuinka monta pyyhettä aikuisen pitää omistaa? "Suuri pyyheväittely" virisi Twitterissä – mielipiteet jakautuivat täysin

7:30
Videolla puhutaan tavaroiden karsimisesta ja KonMarittamisesta. Missä kodin ongelmakohdat yleensä piilevät?

Onko viisikymmentä pyyhettä kahden hengen taloudessa todella ylimitoitettua vai minimi? Aiheeseen ovat ottaneet Twitterissä kantaa jo tuhannet ihmiset.

Asiantuntija suosittelee pesemään pyyhkeet noin kolmen käyttökerran välein, joten pyyhkeitä pitää totisesti olla muutama, ellei pesukonetta jaksa pyörittää jatkuvasti.

Viikonloppuna Twitterissä virisi kiivasta keskustelua tästä aiheesta. Kuinka monta pyyhettä aikuisten pitäisi oikeasti omistaa?

"Suuri pyyheväittely", kuten aiheesta uutisoiva Mashable sitä nimittää, alkoi sunnuntaina, kun Abdul-niminen Twitter-käyttäjä pyysi muita somekäyttäjiä ratkaisemaan hänen ja hänen tyttöystävänsä välillä olleen kysymyksen.

– Hei aikuiset toverini. Minun tyttöystävälläni ja minulla on kysymys... Mikä on oikea määrä omistaa pyyhkeitä? Sanoin kymmenen ja tyttöystäväni katsoi minua kuin olisin hullu. Meillä ei ole ollenkaan viitekehystä siitä, mikä on sopiva määrä pyyhkeitä kahden hengen taloudelle.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Koskaan ei voi olla liikaa pyyhkeitä"

Keskustelu alkoi vilkkaana aiheesta. Jokaisella oli oma mielipiteensä oikeasta määrästä pyyhkeitä. Tähän mennessä Abdulin julkaisu on kerännyt jo yli 3 000 vastausta Twitterissä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Neljästä kuuteen, eräs kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– 10–15 kahdelle ihmiselle on sopiva. Ei voi koskaan olla liikaa pyyhkeitä. Uskon, että minulla on 12 kahdelle ihmisille ja toivon, että minulla olisi enemmän. En voisi painottaa tätä tarpeeksi. Koskaan ei voi olla liikaa pyyhkeitä, toinen kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kämppikseni käyttää uuden joka kerta, kun hän käy suihkussa ja hänestä se on normaalia. Voiko joku vahvistaa, kolmas kysyy.

Vähintään 50 pyyhettä?

Tästä keskustelu on kuitenkin edennyt kylpypyyhkeitä pidemmälle. Huffington Postin toimittaja Yashar Ali kirjoittaa paljon huomiota keränneessä twiitissä, että pyyhkeitä pitäisi olla kahden hengen taloudessa vähintään viisikymmentä!

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Nämä Alin mukaan kahden hengen talouden pitäisi vähintään omistaa, mieluiten enemmän:

  • 10 isompaa kylpypyyhettä
  • 10 kylpypyyhettä
  • 10 käsipyyhettä
  • 20 pesuliinaa

Twitter-käyttäjien keskuudessa hämmennystä herätti erityisesti isomman kylpypyyhkeen ja tavallisen ero. Ali selvensi sitä kokotaulukolla Twitterissä.

Suomen mitta-asteikolla eroa selvennetään esimerkiksi Jyskin sivuilla. Kylpypyyhe on sivuston mukaan 70x140 senttimetrin kokoinen, ja sitä käytetään suihkun tai kylvyn jälkeen. Iso kylpypyyhe taas on 100x150 senttiä, ja sitä käytetään usein esimerkiksi rannalla.

Erään käyttäjän mukaan Google Trendistä saattoi Alin twiitin jälkeen havaita, että Google-haut englannin kielisellä sanalla "bath sheet" eli iso kylpypyyhe kasvoivat selkeästi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Isot vai tavalliset kylpypyyhkeet?

Osa Twitter-kommentoijista ei näe ollenkaan tarvetta isoille kylpypyyhkeille, osa taas ei tavallisille.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen tämän twiitin tukena. Kiistelty mielipide: Minun mielestäni kenenkään ei tarvitsisi omistaa tavallisia kylpypyyhkeitä. Ostakaa vain kaikki isoja kylpypyyhkeitä. Tavalliset ovat vain ilkeitä kepposia, joita laihat ihmiset tekevät lihaville ihmisille, eräs kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

 Meillä on kahdeksan kylpypyyhettä, kolme käsipyyhettä ja kaksi kasvopyyhettä. Meillä on nolla isoa kylpypyyhettä ja nolla mahdollista käyttötarkoitusta sellaisille, toinen kirjoittaa.

"Poikkeuksellisen huono neuvo"

Erityisesti mielipiteitä on kuitenkin jakanut pyyhemäärä. Onko 50 pyyhettä aivan liikaa vai todella minimi? Keskustelu muuttui jo paikoittain kiistelyksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Peseekö tämä hypoteettinen pariskunta koskaan pyykkiä, eräs ihmettelee.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Poikkeuksellisen huono neuvo. En pääse yli siitä, kuinka tuhlaavaista tämä on. En tiedä, millainen pyyheniukkuus lapsuudessa voisi johtaa tällaiseen pyyhkeiden hamstraamiseen aikuisena, toinen sanoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Ja tämä todella on minimi, kolmas taas vahvistaa 50 pyyhkeestä.

Mikä on omasta mielestäsi sopiva määrä pyyhkeitä?

Lähteet: Twitter, Mashable, Jysk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja