Miestä puukotettiin yllättäen Helsingin ydinkeskustassa – takaapäin isketty kääntöveitsi osui pakaraan

Miestä puukotettiin yllättäen keskellä Helsingin keskustaa 1:57
Katso videolta, miten tapahtumat Kampin kauppakeskuksen pääovilla etenivät.

Miestä puukotettiin voimallisesti pakaraan Helsingin Kampin kauppakeskuksen pääovilla Narinkkatorilla joulukuussa vuonna 2020. Mies hyökkäsi uhrinsa kimppuun silminnäkijöistä piittaamatta, motiivinaan ilmeisesti kosto.

Kaupan ovilla miehen naispuolinen ystävä oli osoittanut hänelle uhrin. Tämän jälkeen mies käveli uhrin luo, otti esille kääntöveitsen ja iski sillä miestä oikeaan pakaraan. 

Takaapäin tehdyssä lyönnissä veitsi oli uponnut uhrin pakaraan koko terän pituudelta.

Tämän jälkeen tekijä käveli pois paikalta ja hävitti veitsen roska-astiaan.

Katso videolta, miten yllätyksellisesti mies hyökkäsi takaapäin uhrinsa kimppuun.

Tuntemattomaan kohdistuneen iskun motiivina kosto

Mies ei entuudestaan tuntenut uhria. Hänen naispuolinen ystävänsä oli osoittanut tekijälle miehen ja kertonut tämän kohdistaneen häneen väkivaltaa muutamaa päivää aiemmin. 

Oikeus arvioi, että tekoa saattoi motivoida kosto. Se piti puukotusta yllättävänä ja voimakkaana.

Uhri itse kertoi tönäisseensä miehen seurassa ollutta naista hetkeä aiemmin. Mies itse kertoi teon motiivina olleen paria päivää aikaisemmin tapahtunut naisen pahoinpitely ja loukkaaminen. 

Oikeudessa ei selvitetty puukotusta edeltäneitä tapahtumia tai niiden todenperäisyyttä tarkemmin.

Syvä veitsenisku lähelle suuria verisuonia

Uhrille aiheutui syvä, seitsemän senttimetrin syvyinen haava pakaraan. Se aiheutti pitkäkestoista, kirvelevää ja polttavaa kipua, jalan tunnottomuutta, vaikeuttaen nukkumista ja istumista.

Mies on kertonut paikan kipuilleen viikoittain vielä useampi vuosi teon jälkeen. Mies ei tapahtuneen vuoksi ollut uskaltanut lähteä samalla tavalla yksin ulos kuin aiemmin.

Lääkäri oli pitänyt hyökkäystä hengenvaarallisena, koska veitsellä oli lyöty lähelle suuria verisuonia.

Kuntoutuksen aloittanut tekijä ehdolliseen

Oikeus oli pohtinut miehen tuomitsemista ehdottomaan vankeuteen, mutta oikeudessa kävi ilmi miehen saaneen asunnon ja aloittaneen päihdekuntoutuksen. Oikeus katsoikin, että ehdollinen vankeus yhdistettynä yhdyskuntapalveluun sopiikin hänelle rangaistukseksi.

Vuonna 1988 syntynyt mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä ja toisessa yhteydessä tapahtuneeseen murtoon liittyen törkeästä varkaudesta 1 vuoden ja 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Sen lisäksi hänet tuomittiin 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 6 100 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, tilapäisestä psyykkisestä haitasta 2 500 euroa ja 2 500 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Käräjäoikeus antoi asiasta tuomionsa marraskuussa, mutta MTV Uutiset sai tallenteet tapahtumista vasta tammikuun lopussa. Tuomiosta on valitettu hovioikeuteen.

Miestä puukotettiin suoraan sydämeen Tampereen ydinkeskustassa – syynä nyrkinisku 1:25
Miestä puukotettiin suoraan sydämeen Tampereen ydinkeskustassa – syynä nyrkinisku.

Lue myös:

    Uusimmat