Sähkötupakkaa myynyt 16-vuotias oli tappaa toisen nuoren Helsingissä

Nuorten sähkötupakan käyttö aiheuttaa huolta kouluilla ja vanhempien keskuudessa –"Ostan vapea Snapchatista" 4:40
KATSO MYÖS VIDEO: Nuorten sähkötupakan käyttö aiheuttaa huolta kouluilla ja vanhempien keskuudessa. Nuoret kertovat: "Ostan vapea Snapchatista."

Pieleen menneet sähkötupakkakaupat päätyivät tapon yritykseen Helsingin Pukinmäessä tammikuussa 2022. 

Kaikki tapauksen osalliset alaikäisiä, osa jopa alle 15-vuotiaita. Yksi nuorista oli myymässä laatikollista sähkötupakkaa, mutta eri osapuolten epäluulot toistensa motiiveista kärjistivät tilanteen.

– Asianosaisten ja todistajien kertomusten perusteella käräjäoikeus katsoo, että tilanne on eskaloitunut väkivallaksi sen vuoksi, että ostaja- ja myyjäpuoli eivät ole luottaneet toisiinsa, toisten tekemisiä on tulkittu väärin ja kumpikin puoli on pelännyt tulevansa ryöstetyksi, tuomiossa todetaan. 

Paikalla syntyi käsikähmä ostajien hyökättyä myyjän ja tämän seurueen kimppuun. Sähkötupakkaa myynyt 16-vuotias nuori oli tappelun alettua lyönyt 16-vuotiasta hyökkääjää kaksi kertaa puukolla selkään. Terältään 11-senttinen veitsi upposi syvälle uhriin vaurioittaen keuhkoa ja pernaa. 

Jos vammat olisivat jääneet hoitamatta, ne olisivat lääkärinlausunnon mukaan olleet todennäköisesti kuolettavia. Poliisit löysivät uhrin istumassa tämän silmien alettua sumentua.

Ostajaehdokasta puukottanut vuonna 2005 syntynyt nuorukainen tuomittiin 2 vuoden 6 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Hänet määrättiin maksamaan uhrille soviteltuna korvauksena puukotuksen aiheuttamasta kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, rikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä sekä kosmeettisesta haitasta yhteensä runsaat 5000 euroa.

Marraskuussa langetettu tuomio ei ole lainvoimainen tuomitun valitettua siitä.

MTV Uutiset ei julkaise tuomitun nimeä tämän nuoren iän takia.

Vauhdilla yleistynyt sähkötupakointi jakaa nuorten mielipiteet 2:53
Vauhdilla yleistynyt sähkötupakointi jakaa nuorten mielipiteet.

Lue myös:

    Uusimmat