Valvontakamera todisti tapon yrityksen: Miestä puukotettiin sydämeen Tampereella nyrkiniskun vuoksi

Miestä puukotettiin suoraan sydämeen Tampereen ydinkeskustassa – syynä nyrkinisku 1:25
Katso videolta, kuinka puukotus tapahtui. Teko tallentui valvontakameraan.

Miestä puukotettiin sydämeen Tampereella kauppakeskus Ratinan edustalla Suvantokadulla viime lokakuussa. Nopean hoidon ansiosta hän selvisi väkivallanteosta hengissä.

Miehillä oli ollut erimielisyyttä, mutta oikeudessa kukaan ei kertomansa mukaan muistanut päihtyneen kiistan syytä. Videotallenteilta käy kuitenkin ilmi, että kolmas mies oli pahoinpidellyt puukottajaa ennen tekoa, jonka jälkeen myös puukotuksen uhri oli lyönyt miestä kasvoihin. Tekoa edelsi kuitenkin jonkinlainen suukopu.

Kun miestä lyötiin nyrkillä kasvoihin, hän iski välittömästi sen jälkeen lyöjää veitsellä rintaan. Paikalla liikkui verityön aikaan useampia henkilöitä.

Puukotuksen jälkeen uhri esitteli haavaansa seurueelle ja väkivalta päättyi. Jonkin ajan päästä teosta uhri menetti tajuntansa ja hänet kiidätettiin leikkaus- ja tehohoitoon.

Jutun alussa olevalta videolta voit katsoa, miten rikos tapahtui.

RatinanPuukko
Mies iski toveriaan suurehkolla veitsellä.

Viiltohaava sydämeen

Veitsi oli läpäissyt uhrin keuhkopussin ja sydänpussin. Uhrin keuhkopussissa oli repeämä ja hänen sydämeensä oli tullut viiltohaava. Lääkärilausunnossa kerrotaan uhrin lopettaneen hetkeksi hengittämisen. Nopean hoidon ansiosta hän kuitenkin jäi henkiin.

Puukottajan mielestä kyseessä oli hätävarjelu ja hän olisi heilauttanut veistä saadakseen etäisyyttä hyökkääjään. Oikeus ei ollut samoilla linjoilla. Se kuitenkin alensi jonkin verran miehen tuomiota sillä perusteella, että seurueessa oli jo aiemmin samana päivänä kohdistettu häneen väkivaltaa.

Vuonna 1981 syntynyt puukottaja tuomittiin tapon yrityksestä ja huumausainerikoksesta 3 vuoden 6 kuukauden vankeuteen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 7500 euron korvauksen kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta, 4000 euroa kärsimyksestä, 2000 pysyvästä kosmeettisesta haitasta ja 2000 traumaperäisestä stressihäiriöstä. Veitsi tuomittiin valtiolle menetetyksi.

Puukotuksen uhri itse sai pahoinpitelystä ja huumausaineen käyttörikoksesta 40 päiväsakon rangaistuksen.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Poikaporukka potki ja puukotti hississä teiniä satasen hupparin takia 0:25
Katso myös: Poikaporukka potki ja puukotti hississä teiniä satasen hupparin takia – ryöstäjä kehuskeli verisillä käsillään videolla: "Katsokaa, mä dippasin".

Lue myös:

    Uusimmat