Teräaseen vatsaansa saanut väitti törmänneensä puukkoon – lopulta vain hänet tuomittiin

Mies sai teräaseesta vamman tammikuussa vuonna 2022. Lopulta hän itse oli ainoa, joka tuomittiin asiaan liittyen oikeudessa.

Välikohtaus sattui Lapinlahdella. Miestä uskottiin lyödyn puukolla ylävatsaan niin, että hän sai lievän, pinnalliseksi luonnehditun vamman. Tapausta tutkittiin tapon yrityksenä. Teosta epäiltiin erästä naista, joka kiisti teon.

Mies oli kuulusteltavana asiasta uhrin asemassa. Silloin hän oli valehdellut törmänneensä vahingossa tiskialtaan reunalla olleeseen puukkoon. Syyttäjän mukaan hän muutti kertomustaan myöhemmin, mutta ei sellaisella tavalla, joka olisi antanut näyttöä rikoksen selvittämiseksi.

Teolle ei ollut silminnäkijöitä. Syyttäjä totesi tutkinnan päätteeksi, ettei syytteen nostamiseksi ollut riittävää näyttöä ja jätti syytteen nostamatta, koska todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi ei ollut.

Epäillyn rikoksen uhriksi joutunut mies sai kuitenkin syytteen ja tuomion. Vuonna 1978 syntynyt mies tuomittiin perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä. Hänet tuomittiin teosta 40 päiväsakon rangaistukseen, joka tämän tuloilla tarkoittaa 240 euron seuraamusta.

Lue myös:

    Uusimmat