Teinipojat vankilaan tapon yrityksestä – toinen kuvasi hengenvaarallisen väkivallanteon Snapchatiin

Kaksi alaikäistä vangittu epäiltynä 14-vuotiaan murhan yrityksestä Vantaalla – MTV oikeudessa 6:08
KATSO MYÖS: MTV Uutiset oli paikan päällä vangitsemisoikeudenkäynnissä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa aiemmin joulukuussa.

Poliisin mukaan Vantaan Päiväkummussa tapahtuneessa hyökkäyksessä oli hyvin lähellä, että uhri olisi kuollut. Väkivalta loppui, kun ohi ajanut nainen puuttui tilanteeseen.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona kaksi teinipoikaa tapon yrityksestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. Tuomion mukaan 16- ja 17-vuotiaat pojat hyökkäsivät uhrin, 14-vuotiaan pojan, kimppuun ja puukottivat häntä Vantaalla lokakuussa.

Puukotus tapahtui kadulla Päiväkummun kaupunginosassa lokakuisena lauantai-iltapäivänä. Käräjäoikeuden mukaan uhrilla ja 16-vuotiaalla syytetyllä oli ennen puukotusta ollut nujakkaa bussissa. 14-vuotias kertoi lähteneensä kävelemään bussipysäkiltä kotia kohti, kun 16- ja 17-vuotiaat lähtivät hänen peräänsä ja kävivät hänen kimppuunsa.

Käräjäoikeuden mukaan molemmat syytetyt kohdistivat uhriin raakaa väkivaltaa. 17-vuotias hakkasi ja potki maassa makaavaa uhria ja 16-vuotias iski tätä teräaseella yhteensä 13 kertaa. 17-vuotias myös kuvasi väkivallan suoraan Snapchat-sovellukseen.

Väkivalta päättyi, kun ohi ajanut sivullinen nainen puuttui tilanteeseen. Poliisi on kertonut, että uhrin kuolema oli hyvin lähellä.

"Käveli pois kylmän viileästi"

16-vuotias syytetty kiisti syytteet kokonaan. 17-vuotias myönsi potkineensa ja lyöneensä uhria ja katsoi syyllistyneensä enintään törkeään pahoinpitelyyn. Hän sanoi, ettei ollut tajunnut 16-vuotiaan puukottaneen uhria kuin vasta teon lopussa.

Käräjäoikeus katsoi molempien syytettyjen toimineen syytteissä kuvatuilla tavoilla ja yhteisymmärryksessä. Tästä oli oikeuden mukaan näyttönä 17-vuotiaan kuvaama video, jolla näkyy, kuinka molemmat syytetyt kohdistavat uhriin vakavaa väkivaltaa.

Oikeus ei myöskään pitänyt uskottavana sitä, että 17-vuotias syytetty ei olisi nähnyt 16-vuotiaan puukottavan uhria. Tilanteeseen puuttunut nainen kertoi 17-vuotiaan kävelleen pois paikalta "kylmän viileästi".

Oikeus tuomitsi 16-vuotiaan tapon yrityksestä ja huumausainerikoksesta nuorena henkilönä kolmen vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeustuomioon. 17-vuotias sai tapon yrityksestä ja väkivaltakuvauksen levittämisestä nuorena henkilönä 2,5 vuotta vankeutta.

MTV ei julkaise alaikäisten tuomittujen nimiä.

Lue myös:

    Uusimmat