Mies vaatii naisille oikeutta kulkea yläosattomissa – katso kuvat GoTopless-päivän juhlijoista!

Viime viikonloppuna vietetyn GoTopless-päivän takana on miehen johtama yhdistys, joka vaatii naisille oikeutta kulkea yläosattomissa. 

Vuonna 2007 Yhdysvalloissa perustettu GoTopless-yhdistys ajaa naisille oikeutta näyttää rintansa julkisesti. Yhdistyksen perustaja on mies nimeltä Maitreya Rael, joka tunnetaan myös eräänlaisena hengellisenä johtajana – entinen kilpa-autoilija ja toimittaja väittää kohdanneensa avaruusolioita vuonna 1973 ja kiertää nyt maailmaa kertoessaan kokemuksistaan. 

– Niin kauan kuin miehillä on oikeus kulkea yläosattomissa julkisesti, myös naisilla olisi oltava sama oikeus tai vastaavasti myös miesten on peitettävä itsensä, Rael kertoo yhdistyksen nettisivuilla. 


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisten nännit ovat herättäneet viime vuosina runsaasti keskustelua, kun esimerkiksi Instagram ja Facebook ovat kieltäneet niiden näyttämisen – rinta saa näkyä, mutta nänni on liikaa. Esimerkiksi tämän linkin takaa löytyvä kuva poistettiin ensin, mutta kun Facebook määritteli kuvassa esiintyvän ihmisen mieheksi, sen koettiin olevan sopiva julkiseen esittelyyn. 

– Muslimeita kritisoidaan siksi, että he pakottavat naisensa käyttämään burkhaa, mutta sama seksistinen ajattelu pakottaa naiset käyttämään paitaa julkisilla paikoilla myös länsimaissa, yhdistyksen nettisivuilla kirjoitetaan. 

Yhdistyksen "henkinen johtaja" perustelee, miksi naisilla on oltava oikeus kulkea yläosattomissa miesten tapaan.Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

GoTopless-yhdistyksen julkaiseman tiedotteen mukaan oikeus yläosattomuuteen vapauttaisi naiset kehollisesta häpeästä, jota he ovat tunteneet vuosisatoja. 

– Se myös vapauttaa miehet pakkomielteisestä suhtautumisestaan rintoihin, mies toteaa yhdistyksen julkaisemassa tiedotteessa. 

GoTopless-päivää vietettiin kuudessakymmenessä kaupungissa ympäri maailmaa 28.8. Tuona suurena päivänä jokainen saa kulkea ilman paitaa ikään ja sukupuoleen katsomatta.  

Katso kuvat iloisista juhlijoista:


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Video: Rintalihakset kuosiin!

0:36

Osittaislähde: GoTopless.org

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja