Mies selätti aggressiivisen kielisyövän – ui nyt Englannin kanaalin yli: "Vaikka syöpä muutti minua, se ei määritellyt, kuka minä olen"

13:32
Uusilla teknologioilla syöpää vastaan – vieraina Varian Medical Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Kari Toimela, Noona Healthcare Oy:n toimitusjohtaja Jani Ahonala sekä Suomen Syöpäyhdistyksen terveysosaston johtaja Juha Heino.

Aggressiivisen selättänyt Abhi, 25, ui Englannin kanaalin läpi kerätäkseen rahaa syöpäjärjestölle, kertoo uutissivusto News.com. au

Abhishek "Abhi" Malik oli vain 22-vuotias, kun lääkärit diagnosoivat hänen sairastavan aggressiivista syöpää.

Hän oli vain viikkoja aiemmin huomannut pikkiriikkisen haavan kielessään, mutta ajatteli vain purreen kieleensä. Kun haava ei ottanut parantuakseen, mies hakeutui erikoislääkärin vastaanotolle.

Vaikka suusta otetut kuvat näyttivätkin normaaleilta, myöhemmin otetut koepalat osoittivatkin muuta: Abhin suussa oli iso kasvain.

– Se oli aika aggressiivinen. Olin onnekas, kun menin erikoislääkärin pakeille, koska sillä hetkellä kasvain oli kaksinkertaistanut kokonsa, nuorimies sanoo kiitollisena.

Ei ole polttanut koskaan tupakkaa – sairastui silti

Sen lisäksi, että kielisyöpä on nuorten keskuudessa harvinainen, syöpädiagnoosi tuli nuorelle miehelle suurena yllätyksenä, sillä runsas päihteiden käyttö lisää sairastumisen riskiä. 

– En ole ikinä polttanut tupakkaa, eikä suvussani ole syöpähistoriaa. Lääkärit eivät itse asiassa osanneet sanoa syövälle mitään syytä. Paras selitys, jonka sain, oli se, että minulla oli ”vain huonoa tuuria”, Abhi kirjoittaa CanTeen-sivustolla.

Menetti osan kielestään, makuaististaan ja painostaan

Valtavan kasvaimen vuoksi kolmasosa Abhin kielestä jouduttiin poistamaan. Koska kieli on tärkeä osa sekä ruoansulatusta että puheen tuottamista, kielen puuttuva palanen rakennettiin uudelleen lonkasta otetusta ihosta.

– He avasivat myös oikean puolen kaulastani ja poistivat kaikki imusolmukkeeni. Siksi minulla on arpi kaulassani ja lonkassani, Abhi jatkaa hänelle tehtyjen leikkausten listaa.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä

Leikkausten lisäksi Abhin syöpää hoidettiin kaksi kuukautta päivittäisellä sädehoidolla, mikä vaikeutti hetkellisesti miehen elämää henkisesti ja fyysisesti. Hän joutui opetella puhumaan ja syömään uudelleen.

– Hoitojakson aikana menetin makuaistini ja painoni tippui 5–6 kiloa. Minulla oli suussani syöttöputki, joka meni suoraan vatsalaukkuuni, hän muistelee elämänsä rankinta ajanjaksoa.

Tavoitteena uida Engalnnin kanaalin yli

Kun Abhi taisteli syöpää vastaan, hänellä ei ollut kuin aikaa miettiä, millaisia elämän merkkipaaluja hän haluaisi vielä elämässä saavuttaa tervehtymisensä jälkeen.

Eräänä päivänä hänen mieleensä juolahti hullu ajatus: hän haluaisi vielä jonain päivänä uida Ison-Britannian ja Ranskan välisen kanaalin yli. Englannin kanaali on kapeimmillaan 32,5 kilometriä leveä. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Tavoite on iso kokeneemmallekin uimari – saati sitten Abhille, joka kuvaili olevansa aina keskiverto uimari.

– Mietin, että jos kerran unelmoin tuollaisista asioista, miksi en yrittäisi, Abhi perustelee uhkarohkeaa vetoaan australialaissivustolle.

– Halusin näyttää ihmisille, että vaikka syöpä muutti minua, se ei määritellyt, kuka olen, hän pohtii CanTeen-sivustolla.

Ihon rasvaaminen auttaa kylmää merivettä vastaan

Abhi aloitti tavoitteellisen treenaamisen vuosi sitten. Hän totutti kehonsa kylmään meriveteen uimalla Australian Melbournessa ja Sydneyssä talviaikaan.

Aiemmin tässä kuussa huippukunnossa ja lähes 1,5 vuotta treenannut Abhi ui 30 kilometrin matkan, mikä sai myös median kiinnostumaan miehen uhkarohkeasta unelmasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kanaalin vesi saattaa pudota 14 asteeseen. Vaikka suomalaisen korvaan lämpötila saattaa kuulostaa vähintäänkin kohtuulliselta, pitkän uintimatkan aikana uimari saattaa kärsiä kylmyydestä.

– Käytän lanoliinia, jota sekoitan vaseliiniin. Sitten läiskin sitä ympäriinsä. Se auttaa kylmyyden ja hankauksen suhteen, Abhi paljastaa.

Ei vaan oma lehmä ojassa

Vaikka kanaalin ylitys onkin kokemuksena ainutlaatuinen ja yksi nuoren miehen haaveista, Abhi tekee tempauksellaan hyvää myös muille.

Hän tekee hyväntekeväisyystyötä ja pyrkii keräämään rahaa CanTeen-järjestölle, joka tukee syöpää sairastavia nuoria.

– Haluan uida organisaation nimissä, sillä he auttoivat minua syöpätaisteluni aikana, Abhi perustelee kiitollisena.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: News.com.au, CanTeen, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja