Syöpä vei naisen kielen, uusi tehtiin jalasta: "Halusin haudata kasvoni friteerattuun kanaan"

2:17

Yhdysvaltalaisnainen sairastui kielisyöpään, minkä vuoksi elin oli leikattava pois. Vuosi leikkauksen jälkeen nainen sai uuden kielen, joka oli valmistettu hänen jalastaan, kertoo verkkolehti Daily Mail.

Cynthia Zamora, 57, sai huhtikuussa 2017 kuulla sairastavansa kielisyöpää. Osana hoitoja lääkärien oli poistettava kieli kokonaan, mikä jätti Cynthian puhe- ja syömiskyvyttömäksi.

Toivoa kuitenkin antoi kirurgien lupaus uuden kielen rakentamisesta Cynthian reidestä otetusta palasta.

Hitaasti paraneva haava paljasti syövän

Syöpä selvisi Cynthialle, kun hän yhtenä yönä puraisi kieltään. Tavallisesti nopeasti paranevat suun vammat eivät tällä kertaa ottaneet elpyäkseen.

Lääkärit määräsivät Cynthialle antibiootteja ja kipulääkkeitä, mutta nekään eivät auttaneet. Pian naisen suu alkoi tuntua aralta. Cynthia huomasi pureskelun ja puhumisen aiheuttavan kipua.

Uusi lääkärikäynti paljasti, että Cynthian kielen keskellä oli 5,4-senttinen syöpäkasvain.

Cynthia aloitti syöpähoidot, joiden osana hänen kielensä poistettiin. Kauaa naisen ei tarvitsisi kielettömänä elää, vakuuttivat lääkärit. Uusi elin valmistettaisiin reidestä otetusta, ihoa ja rasvaa sisältävästä palasesta, joka kiinnitettäisiin poistetusta kielestä jätettyyn tyviosaan.

Puhekyky palautui ennen syömiskykyä

Leikkaus onnistui, ja kolme kuukautta operaation jälkeen Cynthia kykeni puhumaan. Syömisen oppiminen kesti kuitenkin kauemmin.

– Kiitospäivänä ja jouluna valmistin koko illallisen, mutten voinut syödä siitä palaakaan, nainen kuvailee.

Ravintoaineet hän sai kiinteän ruoan sijaan nestemäisistä ruoista kuten muusseista ja jogurtista.

Uusi kieli "korkattiin" KFC:ssä

Kunnes kaksi kuukautta sitten Cynthia oli valmis. Valmis aterioimaan uppopaistetuista kanasiivistä tunnetussa Kentucky Fried Chicken -ravintolaketjussa.

– Se oli upeaa. Halusin haudata kasvoni friteerattuun kanaan, koska olin niin nälkäinen, nainen kertoo.

Suolainen pikaruoka oli erinomainen ratkaisu Cynthialle, joka ei pysty maistamaan kuin suolaisia ja makeita makuja. Perunamuussi-jogurttikuurin jälkeen kaikki ”oikea ruoka” on kuitenkin tervetullutta naisen elämään.

– Juhlimme aina syöden, perhe-elämä keskittyy ruokapöydän ympärille. Syömiskyvyttömyys tekee asioista hankalia, Cynthia sanoo.

Lähde: Daily Mail 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja