Mies ja nainen testasivat, miltä kuukautiskivut tuntuvat – reaktioissa silminnähtävä ero

Kun mies ja nainen testasivat kuukautiskipuja simuloivaa laitetta, ero heidän reaktioissaan oli silminnähtävä. KameraOne julkaisi videon siitä, miten heidän reaktionsa erosivat toisistaan.

Kanadassa järjestetyssä rodeotapahtumassa ihmiset pääsivät testaamaan simulaattorin avulla, miltä kuukautiskipu tuntuu. 

Laitteen ideana on, että se saa lihakset supistelemaan samaan tapaan kuin jos henkilöllä olisi kuukautiset. Kiputuntemukset vaihtelevat lievistä kovempiin tasoilla 1–10.

Naisen ja miehen reaktioissa huomattava ero

Ensimmäisenä laitetta testasi Andrew Tuck. Ensin mies ei tunne mitään, mutta tasolta neljä lähtien hän alkaa tuskastella. Tasolla yhdeksän hän näyttää hikoilevan ja joku ojentaa hänelle paperia. Kiputuntemustaso nostetaan huippuunsa ja kaikesta päätellen kokemus oli kivulias.

Tämän jälkeen laitetta testaa nainen, jolla sattuu parhaillaan olemaan kuukautiset. Naisen nimeä ei ole kerrottu julkisuuteen. Hänenkin kohdallaan kiputuntemusta nostettiin askel askeleelta. 

Nainen ei ala kärvistellä samaan tapaan kuin Andrew vaan istuu rauhallisesti paikallaan koko ajan. Hän on hämmästynyt siitä, miten todenmukaiselta laitteen tuottama kiputuntemus tuntuu. 

Yrittäjä muistuttaa, että kipua ei pidä vähätellä

Simulaattorin kehitti kanadalainen yritys nimeltä Somedays. Daily Mailin mukaan firma keskittyy löytämään keinoja kuukautiskipujen lievittämiseen.

Yhtiön edustaja Lux Perry toi laitteen tapahtumaan opettaakseen kävijöille, miltä kuukautiskipu tuntuu. Perry pitää hyvänä asiana sitä, että kivusta kärsivät voivat nähdä, miten muutkin voivat kärvistellä joutuessaan kokemaan saman. Hän itse kärsii endometrioosin vuoksi kuukausittain kovista kivuista ja laitteen taso 10 kuvastaa hänen kipujaan.

– Kuukautiskivuista kärsiville sanottiin jatkuvasti, että kipu on normaali juttu ja ettei se oikeasti voi tuntua niin kamalalta.

– Lievät krampit ovat normaali asia, mutta mikään elämää häiritsevä ei ole.

Vastaavanlaista laitetta on testattu myös Viiden jälkeen -ohjelmassa. Katso alla olevalta videolta, miten siinä kävi!

Miesjuontaja testasi kuukautiskipuja simuloivaa laitetta suorassa lähetyksessä:"Mä haluaisin oksentaa" 2:48

Lähteet: KameraOne, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat