Mainos

Miehille riittää kylmempi suihku kuin naisille – tässä syy

Taistellaanko teilläkin patterin termostaatin herruudesta? Ovatko yhteiset suihkuhetket sula mahdottomuus, kun veden lämpötilasta ei päästä yhteisymmärrykseen? Sille on aivan luonnollinen selitys, Kunto Plus -lehti kertoo.

Yhteinen suihkuhetki voi tuntua ihanalta ajatukselta: mikäpä sen suloisempaa (ja seksikkäämpää) kuin olla iho ihoa vasten lämpimänä solisevan veden alla. Samallahan voi vielä säästää vettäkin, kun kaksi peseytyy samalla kertaa! Todellisuus voi kuitenkin olla toista kuin elokuvissa, kun termostaatin säädöstä ei päästäkään yksimielisyyteen.

Yhteisissä suihkutteluissa nimittäin tyypillistä on, että 1) naispuolinen peseytyjä hytisee huulet sinisenä ja yrittää vaivihkaa kääntää termostaattia lämpöisemmälle tai 2) miespuolinen suihkuttelija pystyy olemaan veden alla vain puolittain ja valittaa jatkuvasti todennäköisistä palovammoista.

Naiset, miehet ja lämpötila

Lämpötilamieltymykset vaihtelevat toki yksilöllisesti, mutta yleensä naiset peseytyvät mieluummin lämpöisemmässä vedessä kuin miehet.

Lämpömieltymykset eivät johdu sinällään kuitenkaan sukupuolesta vaan kehon koostumuksesta. Miehillä on yleensä enemmän lihasmassaa, joka tuottaa moninkertaisesti enemmän lämpöä kuin rasvakudos.

Suihkun lämmöstä apua viluisuuteen

Naisilla rasvaa on kehossa yleensä enemmän. Valkoisen rasvan lisäksi kehossa voi olla myös paremmin lämpöä eristävää ruskeaa rasvaa. Se ei kuitenkaan riitä pitämään jäseniä lämpöisinä, mikä on myös yksi syy siihen, miksi naisilla usein kädet ja jalat palelevat.

Rasvakerros estää myös kehon sisäistä lämpöä pääsemästä iholle asti, jolloin olo tuntuu kylmältä.

Kun jalat, kädet ja ihokin tuntuvat kylmiltä, lämpöä pyritään hakemaan ulkopuolisesta lähteestä – vaikkapa sitten kuumasta suihkusta tai kylvystä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.