Mersujen moottorihäiriöt saaneet Nesteen ja Vehon ymmälleen – ongelmia aiheuttava aine tunnistettu

1:09

Nesteen bensiinin Mersuille aiheuttaman häiriön varsinaista syytä ei tiedetä vieläkään, mutta moottorin häiriövalon syttymisen taustalla on polttoainesuuttimeen kertyvä suola.

Pääkuvan video

Näin polttoainetta testataan Nesteen laboratoriossa

Mercedes-Benzin tiettyjen bensiinikäyttöisten ajoneuvomallien moottorin häiriövalon syttymisen syy on sekä sekä Vehon että Nesteen mukaan yhä epäselvä. Molemmat yhtiöt kuitenkin vakuuttavat, että syy selviää.

Vehon ja Nesteen lisäksi ”juurisyyn” selvittämiseen osallistuu ulkopuolisia asiantuntijatahoja.

Mercedes-Benzin henkilöautojen keltainen häiriövalo on syttynyt sen jälkeen, kun niihin on tankattu bensiiniä Nesteen asemilla.

Vehon mukaan autoilla voi kuitenkin ajaa korjaamolle.

Tutkimuksissa on selvinnyt, että ongelma esiintyy satunnaisesti polttoainesuuttimeen kertyvän aineen vuoksi. Aine on tunnistettu suolaksi, joka on muodostunut kemiallisen reaktion seurauksena.

Vehon mukaan ongelma koskee monia, yleisimpiä automalleja. Valo on sytttynyt niin pienissä etuvetoisissa autoissa kuin suurissa E-sarjan malleissa.

Ongelma koskee tiettyä piezosuutinta, mutta sen tarkemmin Veho ei sitä erittele. Häiriövalo on syttynyt sekä 95- että 98-oktaanisen bensiinin tankkaajille.

Nesteen Öljytuotteet-liiketoiminta-alueen johtajan Matti Lehmuksen mukaan minkäänlaisia poikkeamia polttoaine-erissä ei ole ainakaan toistaiseksi havaittu.

– Kaikki erät ovat olleet tuotestandardien mukaisia.

Ongelma-autoja on löytynyt Itä- ja Keski-Suomesta, mutta eniten niitä on ollut pääkaupunkiseudulla. Vehon mukaan tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että etelässä autokanta on suurin. Tapauksia on ollut noin sata.

Kumpikaan osapuoli ei osaa sanoa, miten moni autoilija on turvautunut hinaukseen.

Markkinoilla liikkuu myös huhuja, joiden mukaan Veho olisi kieltänyt Nesteen bensiinin käyttämisen Mersuissa. Veho Henkilöautot -liiketoiminnan johtajan Kari E. Halosen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja