Mainos

Mersu-pomolta painava viesti Bottakselle: Valtterin sopeutettava tyyliään tullakseen loistavaksi

Mercedeksen moottoriurheilujohtaja Toto Wolff avasi Valtteri Bottaksen viime aikojen ongelmia C Morelle juuri ennen Malesian sunnuntaista osakilpailua.

Huikean alkukauden ajaneen Bottaksen suorituskäyrä on osoittanut kesätauon jälkeen alaviistoon. Malesian viikonloppu oli Bottakselle tähän mennessä kauden vaikein, sillä hän oli aika-ajoissa viides ja pysyi samalla sijalla kisassa. Ero tallitoveri Lewis Hamiltoniin oli peräti 40 sekuntia. 

– Tämä on ollut urani vaikeinta aikaa. Haluan vain suoriutua hyvin, mutta en ole onnistunut siinä vähään aikaan erinäisistä syistä. Päälläni on monta kysymysmerkkiä, sillä Lewis on esiintynyt viime kisoissa vahvasti ja ero välillämme on kasvanut, Bottas kommentoi ESPN:n mukaan Malesian kisan jälkeen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Bottas vihjaili aika-ajojen jälkeen, että heikko vauhti johtui ehkä uudesta aerodynamiikkapaketista, mutta tiimipomo Wolff tyrmäsi nämä epäilyt. Hän perusteli näkemystään C Morelle sunnuntaina (pääkuvan video).

– Renkaita on erittäin vaikea saada oikeaan toimintaikkunaan, ja kyse on pienistä marginaaleista ja ajotyylistä. Valtteri on erittäin nopea, ja hänellä on ollut hienoja kisoja, mutta viime aikoina hänen renkaansa ovat ylikuumentuneet, Wolff aloittaa. 

Johtuvatko Valtterin ongelmat kuskista, autosta vai molemmista?

– Mielestäni molemmista. Auto on oikukas, se on vaikea auto. Jotkut autot sopivat paremmin toisten ajotyyleille, ja tämä auto sopii paremmin Lewisille. Jos Valtteri haluaa loistavaksi kuljettajaksi, mihin hänellä on potentiaalia, hänen täytyy sopeuttaa ajotyylinsä tähän vaikeaan autoon. Minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän onnistuisi tässä, Wolff valaa uskoa.

Mersu-huomauttaa, että Bottaksen ja Hamiltonin välillä kasvanut ero ei johdu pelkästään suomalaiskuskista.

– Lewis on nostanut tasoaan. Hän on mukana MM-taistossa, ja sen takia olemme nähneet kaikkien aikojen parhaan Lewis Hamiltonin.

Wolff on varma, että jatkosopimuksen myös ensi kaudeksi saaneelta Bottakselta nähdään parempaa jo loppusesongin viiden kisan aikana.

– Hän parantaa otteitaan varmasti jo tämän kauden aikana. Meidän pitää vain päästä radoille, joilla renkaiden ylikuumeneminen ei ole niin ilmeinen ongelma, kuten täällä Malesiassa ja Singaporessa.

2:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.