Me Naiset: Maria Guzeninan äiti sai vuosi sitten aivoinfarktin – viimeinen keskustelu ennen kohtausta ei unohdu

Maria Guzeninan isoisän elämä oli täynnä menetyksiä – elämä päättyi yllättäen vain 32-vuotiaana 1:00
Maria Guzeninan isoisän elämä oli täynnä menetyksiä – elämä päättyi yllättäen vain 32-vuotiaana

Maria Guzenina kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa koskettavasta viimeisestä keskustelusta, jonka kävi äitinsä kanssa ennen tämän saamaa aivoinfarktia.

Kansanedustaja Maria Guzenina, 52, kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa äitinsä saamasta aivoinfarktista vuosi sitten. Guzeninan mukaan hän kävi vuosi sitten sienimetsällä äitinsä kanssa. Metsässä ollessa Guzeninan äiti oli tarttunut lastaan kädestä todeten, että kaikki järjestyy. 

– Se oli viimeinen keskustelumme ennen hänen aivoinfarktiaan, Guzenina kertoo lehdelle. 

Myöhemmin syksyllä Guzenina löysi itsensä seisomasta äitinsä sairaalasängyn viereltä ja lääkäri kysyi tältä, että elvytetäänkö. Guzeninan äiti selvisi, muttei ole toipunut ennalleen. 

– Äidin aivoinfarktit säikäyttivät koko perheemme ja oli pelottavaa nähdä hänet laitteisiin kytkettynä. Pitkien sairaalavaiheiden jälkeen hän kuntoutui takaisin kotiinsa, mutta ei pärjää enää omillaan.

Guzenina kertoo vierailevansa äitinsä luona päivittäin ja iloitsevansa hetkistä, jolloin äiti tunnistaa tyttärensä. 

Kansanedustajan vanhemmat erosivat hänen ollessaan pieni ja Guzenina tutustui isäänsä paremmin vasta aikuisiällä. Hänellä itsellään on parikymppinen poika Alex, jolle on pyrkinyt opettamaan samoja asioita, joita on oppinut omalta äidiltään. 

 – Äitini tapaan olen vuorollani ollut omalle pojalleni tosi avoin elämän realiteeteista. Olen antanut hänen itsenäistyä ja toivonut, etteivät vääjäämättömät elämänkolhut koskaan lannistaisi häntä, vaan hän löytäisi elämää kohtaan saman luottamuksen ja levollisuuden, joka itselläni on, Guzenina kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat