Mainos

"Matti jos kuka oli todellinen romantikko" – tällainen oli edesmenneen mäkihyppylegenda Matti Nykäsen rakkauselämä

2:07
Antero Mertaranta muistelee Matti Nykästä

Edesmennyt Matti Nykänen oli naimisissa kuudesti viiden eri naisen kanssa. 

Entinen mäkihyppääjä Matti Nykänen menehtyi maanantain ja sunnuntain välisenä yönä. Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. 

Urheilu-uransa jälkeen Nykänen säilyi yhtenä Suomen seuratuimpana viihdetähtenä kuolemaansa asti. Lehtien palstoja täyttivät sekä miehen seikkailut alkoholin kanssa että rakkausasiat. 

Elämänsä aikana Nykänen oli naimisissa kuudesti, viiden eri naisen kanssa. 

Ensimmäisen avioliiton Nykänen solmi Tiina Hassisen kanssa vuonna 1986. Pariskunta oli naimisissa vuoteen 1988 asti. Liitosta syntyi Sami-poika vuonna 1987. 

Toista kertaa Nykänen astui avioon vuonna 1989 Pia Hynnisen (nyk. Mäntykangas) kanssa. Avioliitto kesti vuoreen 1991 asti ja pariskunta sai vuonna 1990 Eveliina-tyttären. 

Sari Paanalan entinen mäkikotka vei vihille vuonna 1996 ja tämä liitto kesti vuoteen 1998 saakka. 

Mervi Tapolan kanssa Nykänen oli naimisissa kahteen otteeseen: ensin vuosina 2001-2003 ja myöhemmin 2004-2010. Pariskunnan suhde oli myrskyisä ja he olivat avioliittonsa aikana useaan otteeseen otsikoissa heidän välillään olleen parisuhdeväkivallan takia.

Vuonna 2006 Nykänen tuomittiin pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdottomaan vankeuteen hänen hakattuaan Tapolaa lampunjalalla. Kaksikon välillä oli myös vuonna 2009 välikohtaus, jonka seurauksena Nykänen oli huitonut Tapolaa veitsellä. Nykänen tuomittiin teosta vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Erottuaan lopullisesti Tapolasta vuonna 2010 Nykänen tapasi Diili-ohjelmast tutun Susanna Ruotsalaisen. Pariskunta meni kihloihin seuraavana vuonna ja häitä suunniteltiin tanssittavaksi Nykäsen 50-vuotisjuhlapäivänä 17. heinäkuuta 2013. Suhde ajautui kuitenkin ongelmiin ja kihlaus purettiin alkuvuodesta 2013.

Kesällä 2014 Nykänen meni naimisiin Pia Talonpojan kanssa, joka jäi leskeksi Nykäsen kuollessa. Vuonna 2016 Maria Veitola vieraili pariskunnan luona Yökylässä Maria Veitola -ohjelmansa puolesta, jolloin hän tiedusteli pariskunnalta, kuinka he alunperin tapasivat toisensa. 

– Tulimme Arin (Saarinen) kanssa Joutsenoon keikalle. Pia oli lähellä lavaa, Matti kertoo. 

– Tykkäsin paljon siitä biisistä ja sanoin kaverilleni, että mennään tuohon lavan eteen kuuntelemaan tämä, Pia muistelee.

– Sitten keikan jälkeen rupattelimme niitä näitäja nyt sitä ollaan tässä, Matti hymyilee. 

Pia myös paljastaa jo parikymppisenä uhonneensa ystävälleen, että nappaa Matti Nykäsen.

– Kun eivät nuo muut akat saa sitä kuriin, Pia nauroi ohjelmassa.

Vaikka Nykäsen julkisuuskuva oli vauhdikas, monet miehen tunteneet ovat kuvailleet entistä urheilijaa ujoksi ja herkäksi mieheksi. 

Urheiluselostaja Antero Mertaranta vieraili Nykäsen kuolinpäivänä MTV Uutisten erikoislähetyksessä muistelemassa Nykästä, jonka hän tunsi henkilökohtaisella tasolla. Keskustelun käännyttyä Nykäsen rakkauselämään Mertaranta kertoi miehen olleen erittäin sydämellinen ihminen. 

– Matti jos kuka oli todellinen romantikko, siis aidosti. Vaikka siihenkin mahtuu monenlaisia mutkia matkaan, niin aidosti, Mertaranta kuvaili menehtynyttä mäkikotkaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja