Mainos

Matti Nykänen on kuollut – näin legendaarisen mäkikotkan vaiherikas elämä eteni urheilu-uran jälkeen

Matti Nykänen on kuollut 55-vuotiaana. 

Legendaarinen mäkihyppääjä Matti Nykänen on kuollut. Uutisen vahvisti miehen lähipiiri. Asiasta uutisoi ensimmäinen Seiska.

Nykänen oli kuollessaan 55-vuotias. Nykänen lopetti uransa mäkihyppääjänä vuonna 1992. Urheilu-uransa jälkeen Nykänen pysyi yhtenä seuratuimpana suomalaisena julkisuuden henkilönä kuolemaansa asti. 

Vaikka urheilu-ura loppui vuonna 1992, ja vielä samana vuonna alkoi toinen ura – tällä kertaa musiikin parissa. Monien yllätykseksi Matti Nykäsen ensimmäinen levy Yllätysten yöjulkaistiin 1992. Levy myi kultaa, vaikka Nykäsen uusi ura laulajana sai osakseen myös paljon kritiikkiä.

Nykänen julkaisi muusikon uransa aikana kolme albumia: Yllätysten yö vuonna 1992, Samurai vuonna 1993 sekä Ehkä otin, ehkä en vuonna 2006. 

Moni ei olisi uskonut, että laulu-ura elättää mäkikotkaa vielä kahdenkymmenen vuoden päästäkin. Matti kertoi MTV Uutisten haastattelussa vuonna 2013, että keikkaelämä on muuttunut vuosien varrella, eikä alkoholi enää kuulu esiintymisiltojen kuvioihin.

Täyttäessään 50 vuotta Nykänen kertoi MTV:n haastattelussa, että vaikka hänen elämästään ei ole puuttunut menoa ja meininkiä, on elo nyt rauhallisempaa. 

– On sellainen tunne, että olen rauhoittunut aika paljon entisestään. Saan kyllä potkua itseeni, kun on sen aika, mutta tämä vapaa-aika on enempi… Sanoisinko, että tilanne seisoo.

Vilkas rakkauselämä

Matti Nykäsen yksityiselämä ei ole ollut aina yhtä menestyksekäs kuin urheilu-ura. Nykänen oli naimisissa kuusi kertaa viiden eri naisen kanssa. Viimeinen liitto Nykäsellä oli lappeenrantalaisen Pia Talonpojan kanssa. Pariskunta meni naimisiin kesällä 2014. 

Maria Veitola vieraili pariskunnan luona vuonna 2017 ohjelmansa Yökylässä Maria Veitola tiimoilta. Tällöin Veitola tiedusteli pariskunnalta, miten he alunperin tapasivat toisensa. 

– Tulimme Arin (Saarinen) kanssa Joutsenoon keikalle. Pia oli lähellä lavaa, Matti kertoo. 

– Tykkäsin paljon siitä biisistä ja sanoin kaverilleni, että mennään tuohon lavan eteen kuuntelemaan tämä, Pia muistelee.

– Sitten keikan jälkeen rupattelimme niitä näitäja nyt sitä ollaan tässä, Matti hymyilee. 

Pia myös paljastaa jo parikymppisenä uhonneensa ystävälleen, että nappaa Matti Nykäsen.

– Kun eivät nuo muut akat saa sitä kuriin, Pia nauroi ohjelmassa.

Nykäsellä oli kolme lasta. Ensimmäinen tytär Anniina syntyi parisuhteessa Tarja Jokisen kanssa.

Ensimmäisen vaimonsa Tiina Hassisen kanssa Nykäselle syntyi poika Sami vuonna 1987, sekä toisen vaimonsa Pia Mäntykankaan kanssa Eveliina-tytär vuonna 1990. Hassisen kanssa Nykänen oli naimisissa vuosina 1986-1988 ja Mäntykankaan kanssa 1989-1991.

Lisäksi Nykänen oli vuosina 1996-1998 naimisissa Sari Paanalan sekä 2001-2003 ja 2004-2010 Mervi Tapolan kanssa. 

Vuonna 2010 Matti tapasi Diili-ohjelmasta tutun Susanna Ruotsalaisen, jonka kanssa hän kihlautui seuraavana vuonna. Häitä suunniteltiin juhlittavaksi Matin 50-vuotispäivänä 17. heinäkuuta 2013. Pariskunta ajautui kuitenkin ongelmiin, ja kihlaus purettiin alkuvuodesta 2013.

Jatkuvat päihdeongelmat

Värikkään rakkauselämänsä sekä musiikillisten edesottamustensa lisäksi Nykänen tunnettiin runsaasta päihteiden käytöstään. Nykänen ilmoitti toisinaan laittaneensa korkin pysyvästi kiinni, mutta se kuitenkin aukesi aina kerta toisensa jälkeen. 

Muun muassa vuonna 2016 Nykänen esiintyi humalassa Radio Suomipopin suorassa lähetyksessä. 

Nykäselle oli varsin normaalia nauttia alkoholia esimerkiksi haastattelujen aikana. Muusikkona elantoaan tehnyt Nykänen oli toisinaan alkoholin takia niin huonossa kunnossa, että hänen täytyi perua esiintymisiään. 

Marraskuussa 2018 Seiska uutisoi Nykäsen sairastavan diabetesta. Diagnoosi oli Nykäselle tuolloin järkytys. Tuolloin ei ollut vielä täysin selvää, sairastiko Nykänen 1- vai 2-tyypin diabetesta.  

– Pistän itseeni joka päivä kello 12 insuliinia. Se on helppo pistää, mutta sitä ei saa laittaa liikaa eikä olla laittamatta. Jos verensokeri painuu liian alhaiseksi, voin joutua koomaan, Nykänen kertoi Seiskan haastattelussa. 

Juttua muokattu 5.2. klo 13:10: Lisätty tieto Nykäsen Anniina-tyttärestä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja