Matti Nykänen ei ollut eilen kunnossa – ystävä Kai Merilä kertoo mäkihyppylegendan voineen huonosti: "Mattia oli pyörryttänyt"

55-vuotiaana menehtyneen Matti Nykäsen hyvä ystävä Kai Merilä kertoo mäkihyppylegendan kärsineen pahoinvoinnista sunnuntai-iltana.

Viisi olympiamitalia urallaan voittanut Matti Nykänen menehtyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Nykäsen hyvä ystävä Kai Merilä oli järkyttynyt kuullessaan ystävänsä poismenosta.

– Ihan puulla päähän lyötynä tässä koko aamu mennyt, Merilä sanoo MTV Uutisille.

Nykänen oli viettänyt Merilän mukaan viimeistä iltaa normaaleissa arjen askareissa, mutta valitellut oloaan.

– Oli siellä pyykkäillyt ja valittanut pahoinvointia. Mattia oli pyörryttänyt, näin kuulin, Merilä toteaa.

Huimaus ja pyörrytys ei Merilän mukaan ollut Nykäselle täysin poikkeuksellista. Pitkien yhteisten reissujen aikana mäkikotka on saattanut unohtaa syödä ja juoda kunnolla.

– Pari kolme kertaa meidänkin reissuilla käynyt sellaista, että on jalat ruvenneet menemään makaronille, Merilä muistelee.

Toimittajana pitkän uran tehnyt Merilä oli yhteydessä Nykäseen joka viikko ja kaksikko tapasi viimeisen kerran kolme viikkoa sitten. Parhaiten Merilällä jää ystävästään mieleen tämän huumori.

– Parasta oli se meidän huumori, millä päästiin aika pahoistakin paikoista. Mitä pahemmassa paikassa ollaan oltu, niin aina sieltä ollaan huumorilla noustu, Merilä muistelee. 

MTV3-kanavalla nähdään 4. helmikuuta kello 21 uusintana Yökylässä Maria Veitola -jakso, jossa vieraillaan Matti Nykäsen luona. Jakso on katsottavissa jo nyt mtv-palvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat