Valmistaudu Thaimaan-lomaasi oikein

Loma sujuu leppoisasti, kun ottaa selvää kohdemaahan ja matkustamiseen liittyvistä asioista etukäteen. Thaimaan Suomen suurlähetystö neuvoo, mihin asioihin matkaajan kannattaa kiinnittää huomiota jo kotimaasta käsin.

1 Perehdy matkakohteeseesi etukäteen. Thaimaasta on tarjolla runsaasti oppaita.

2 Mitä kauemmaksi matkustaa, sitä kalliimmaksi lääkärissä asioiminen tulee. Kunnollinen matkavakuutus on todella tärkeä.

3 Ota passistasi ennen matkaa kopio. Osa matkailijoista ajattelee, että tämä on turhaa. Kopio helpottaa huomattavasti asioiden hoitamista, mikäli passi syystä tai toisesta katoaa.

4 Seuraa ulkoministeriön matkustustiedotteita ennen matkaasi. Tiedotteista löytyy monipuolista matkustusinformaatiota maittain jaettuna. Ei ole mukavaa huomata lentokentällä, että passi ei ole voimassa riittävän pitkää aikaa matkan jälkeen.

5 Erityisesti omatoimimatkailijoiden on hyvä tiedottaa jollekin läheiselle, missä milloinkin seikkailee. Maailmalla voi puhjeta muun muassa poliittisia rauhattomuuksia ja luonnonkatastrofeja. Omaiset Suomessa hätääntyvät taatusti, jos oma läheinen on tuolloin reissussa. Matkustustiedotteen voi tehdä myös ulkoministeriössä.

6 Ole tarkka viisumin kanssa. Viisumin aikarajan ylitys on laitonta. Vastaat itse kuluista. Thaimaahan on helppo "unohtua", mutta siitä tulee myös seuraamuksia.

7 Thaimaan liikenne on hurjaa – varsinkin, jos uskaltaudut itse moottoripyörän tai auton kuskiksi. Liikenneonnettomuudet johtuvat usein siitä, että paikallisen liikennekulttuurin tuntemus on väärää, tai sitä ei ole lainkaan. Myös alkoholilla on toisinaan osuutta onnettomuuksiin.

8 Matkailija voi joutua ryöstön uhriksi keskellä kirkasta päivää ilman, että hän on itse edesauttanut tilanteen syntymistä. Uhri on yksinkertaisesti väärässä paikassa väärään aikaan. Alkoholi vaikuttaa osaltaan käytökseen.

9 Säätila ja ruokakulttuuri poikkeavat Thaimaassa huomattavasti suomalaisesta. Terveysasioihin kannattaa kiinnittää matkan aikana huomiota. Thaimaassa on käytännössä ympäri vuoden kuumaa ja kosteaa. Auringolta tulee muistaa suojautua, samoin nauttia riittävästi nestettä.

Lue myös:

    Uusimmat