Mark Zuckerberg kutsui Facebookia "yksityisyyden edelläkävijäksi – ei uponnut kaikkiin: "Tämä on jo naurettavan yläpuolella"

Näin tilaat Facebookin sinusta keräämät tiedot – selkeä ohjevideo 1:41
Näin tilaat Facebookin sinusta keräämät tiedot – selkeä ohjevideo

Facebookin kehittäjä Mark Zuckerberg tunnusti haastattelussa, että muut eivät kenties pidä Facebookia "yksityisyyden edelläkävijänä".

Facebookin kehittäjä Mark Zuckerberg yllättää lausunnoillaan. Zuckerberg kertoi CNBC:n haastattelussa näkemyksestä, jonka mukaan "Facebook on yksityisyyden edelläkävijä".

Kommentit herättivät ymmärrettävästi hämmästystä, silla sivusto on viime aikoina ryvettynyt kohussa jos toisessakin.

– Se, että Facebookia ajattelee yksityisyyden edelläkävijänä, ei todella ole valtavirtaa edustava käsitys, Zuckerberg totesi haastattelussa.

"Kun puhutaan yksityisyydestä..."

Miehen mukaan Facebook salli jo alkutaipaleellaan käyttäjien jakaa tietoja vain tietyn yhteisön piirissä.

– Kun puhutaan yksityisyydestä, mielestäni monet kysymykset liittyvät yksityisyyskäytäntöihin ja laillisiin tai toimintatapoihin liittyviin asioihin, Zuckerberg kuvasi.

"Pohjimmiltaan kyse siitä, että ihmisille annetaan valtaa yksitysyyden kautta"

Zuckerbergin mukaan tärkeää on kuitenkin myös se, että käyttäjät haluavat uusia välineitä ja tapoja jakaa viestejä ja tietoja tietyille ihmisille. Yksityisyyshuolistaan huolimatta käyttäjät lähettävät joka päivä sata miljardia viestiä Facebookin omistamilla alustoilla, kuten WhatsAppissa ja Instagramissa.

Zuckerbergin mukaan viestien salaus varmistaa, ettei kukaan voi "salakuunnella" viestejä.

– Siinäkin on pohjimmiltaan kyse siitä, että ihmisille annetaan valtaa yksitysyyden kautta, ei vain siitä, että yksityisyyttä loukataan.

Zuckerberg on kuitenkin aiemmin myöntänyt, että Facebook tutkii kaikki viestit Facebook Messengerissä.

Sivusto haukkui naurettavaksi

Kaikkiin Zuckerbergin näkemykset eivät uponneet.

– Tämä on jo naurettavan yläpuolella, Gizmodo-sivusto totesi miehen kommenteista.

Sivusto toteaa, että Facebook kerää tietoa käyttäjistään ja myös seuraa heidän tekemisiään netissä. Facebook voi saada tietoa myös ihmisistä, jotka eivät käytä sitä.

Lue myös:

    Uusimmat