Mark Zuckerberg tunnustaa: Facebook lukee kaikki käyttäjien yksityisviestit Messengerissä

2:23

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on vahvistanut, että Facebook skannaa kaikki käyttäjien Facebook Messengerissä lähettämät yksityisviestit. Tunnustuksesta uutisoivat muun muassa Unilad, Daily Mail ja Bloomberg.

Facebook tarkistaa sen Messenger-palvelussa lähetetyt kuvat ja linkit varmistaakseen, että ne eivät sodi yhtiön suuntaviivoja vastaan. Daily Mailin mukaan Zuckerberg vahvisti asian yhdysvaltalaismedia Voxin haastattelussa.

Zuckerberg selitti haastattelussa, että Facebookin tarkastussysteemi oli esimerkiksi estänyt Myanmarin etniseen puhdistukseen liittyvien sensaatiomaisten viestien lähettämisen.

– Siinä tapauksessa systeemimme havaitsee, mitä on meneillään. Me estämme noiden viestien pääsyn eteenpäin, Zuckerberg sanoi.

Yksityisviestit tarkistetaan samaan tapaan kuin muukin Facebookin sisältö

Bloombergin mukaan Facebook ei kuitenkaan käytä Messengerin yksityisviestien tietoja mainontatarkoituksiin. Facebook kertoi, että se käyttää yksityisviestien tarkistamiseen samoja työkaluja kuin se käyttää koko sivustolla.

Käyttäjät voivat Facebookissa ilmiantaa julkaisuja ja viestejä, jotka rikkovat sivuston sääntöjä vastaan. Tässä tapauksessa Facebookin tiimi tarkistaa manuaalisesti sisällön tai automatisoitu systeemi tekee päätökset niiden estämisestä.

Facebookin lausunnon mukaan automatisoidun systeemin tarkoituksena on nopeasti pysäyttää väärinkäytökset sosiaalisen median sivustolla. Systeemi voi esimerkiksi tunnistaa kuvista lasten hyväksikäyttöä koskevan materiaalin ja skannata lähetetyt linkit viruksilta ja haittaohjelmilta.

Yksityisviestien tarkistaminen voi aiheuttaa huolta useissa Facebookin käyttäjissä, vaikka Facebook vakuuttaa, että viestien tarkistamisen takana ovat hyvät tarkoitukset.

Korjattu 5.4.2018 klo 10.34: Selkeytetty kappaletta, jossa Zuckerberg kertoo Facebookin estäneen Myanmarin etniseen puhdistukseen liittyviä viestejä.

Päivitetty klo 18.27: Facebook tarkistaa tämän hetken tiedon mukaan viesteistä vain linkit ja kuvat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja