Maailman paras pelaaja venytteli sellissä – sitten tapahtui jotain ihmeellistä

Golfin ykköspelaaja Scottie Scheffler venyi major-turnaus PGA Championshipin toisella kierroksella upeaan tulokseen -5, vaikka päätyi putkaan aikaisin pelipäivän aamuna.

Scheffler pidätettiin Kentuckyn Louisvillessä Valhalla-golfklubin ulkopuolella varhain perjantaiaamuna, kun hän yritti ajaa autollaan pelikentälle. Paikalla oli tapahtunut hetkeä aiemmin kuolonuhrin vaatinut tapaturma, ja Scheffler rikkoi väärinkäsityksen seurauksena turmapaikan liikennesääntöjä.

Yhdysvaltalainen golftähti iskettiin rautoihin, ja tätä seurannut putkareissu uhkasi jopa hänen osallistumistaan suurkisan 2. kierrokselle. Lopulta hän pääsi mukaan, mutta lähtöaikoja myöhäistettiin kauttaaltaan.

Scheffler pidätettiin neljästä eri rikkomuksesta epäiltynä.

– Kyse oli valtavasta väärinkäsityksestä. Uskon, että asia saadaan selvitettyä melko nopeasti, tällä kaudella lähes voitosta voittoon PGA-kiertueella edennyt Scheffler kommentoi kierroksen jälkeen.

Scheffler selvitti kierroksen 66 lyönnillä ja jakaa neljättä sijaa tuloksella -9 kisan puolivälissä.

– En ole totisesti koskaan kuvitellut joutuvani kaltereiden taakse, enkä varsinkaan aamulla ennen kisastarttiani.

– Venyttelin hieman sellissä. Se oli minulle ensimmäinen kerta. Se oli osa lämmittelyäni, Scheffler summasi.

Välimäki pulassa

Kilpailun kärjessä on yhdysvaltalainen Xander Schauffele (-12), joka rikkoi Valhallan kentän ennätyksen 62 lyönnin torstaikierroksellaan.

Suomalaisen Sami Välimäen toinen kierros jäi perjantaina kesken. Hän lyö viimeiset kolme väylää heti lauantain pelipäivän alkajaisiksi.

Välimäen perjantai sai synkän lopun, kun hän tähtäsi tuplabogin viimeisellä pelaamallaan väylällä. Tämä pudotti hänet tulokseen +1, kun viikonlopun karsintaraja on tällä hetkellä -1.

Jos Välimäki mielii lauantain ja sunnuntain päätöskierroksille, hänen pitää pelata kolme jäljellä olevaa väylää vähintään kaksi alle ihannetuloksen.

Toinen kierros pelataan loppuun Suomen aikaa kello 14.15 alkaen.