Lisätietoa kaoottisesta välikohtauksesta – poliisin raudoittama maailman ykköspelaaja kommentoi tekojaan

Scottie Schefflerin mukaan hän ei tarkoituksella jättänyt poliisin ohjeita huomiotta.

Golfin miesten maailmanlistan ykköspelaaja Scottie Scheffler vietiin varhain perjantaina käsiraudoissa poliisiasemalle, muun muassa ESPN-kanava kertoi kotisivuillaan.

Kiinniotto tapahtui lähellä Valhalla Golf Clubia, jossa pelataan PGA:n mestaruuskilpailua.

Tapahtumapaikalla oli sattunut aiemmin liikenneonnettomuus, jossa jalankulkija oli jäänyt bussin alle ja kuollut. Golfkentälle matkalla ollut Scheffler oli sivuuttanut poliisin pysähtymisohjeet ja yrittänyt ajaa viranomaisten sulkeman onnettomuuspaikan läpi.

Tilanteen nähneen ESPN:n toimittajan Jeff Darlingtonin mukaan yksi poliiseista tarttui Schefflerin liikkuvaan autoon. Kun Scheffler pysäytti autonsa, poliisi pani golftähden käsirautoihin ja talutti poliisiautoon.

Muun muassa CNN:n mukaan Scheffleriä epäillään poliisin toisen asteen pahoinpitelystä, kolmannen asteen vahingonteosta, holtittomasta ajamisesta ja liikennettä ohjaavan poliisin liikennemerkkien laiminlyönnistä.

"Tilanne oli hyvin kaoottinen"

Golftähti päästettiin vapaaksi myöhemmin perjantaina, ja hän suuntasi PGA:n mestaruuskilpailun toiselle kierrokselle. Hän sanoi kyseessä olleen suuren väärinkäsityksen.

– Etenin poliisien ohjeiden mukaisesti. Tilanne oli hyvin kaoottinen, ymmärrettävästi ottaen huomioon aiemmin tapahtuneen traagisen onnettomuuden.

– Oli suuri väärinkäsitys siitä, mitä luulin, että minua pyydettiin tekemään. Minulla ei ollut aikomustakaan jättää huomiotta mitään ohjeita, Scheffler sanoi AFP:n mukaan.

Scheffler oli avauskierroksen jälkeen tuloksessa –4 ja jaetulla 12. sijalla. PGA:n mestaruuskilpailun toisen kierroksen alku viivästyi onnettomuuden takia.

Scheffler on voittanut urallaan kaksi major-turnausta, sillä hän oli Mastersin ykkönen 2022 ja aiemmin tänä vuonna.

Suomalaisgolfaaja Sami Välimäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 47. sijalla Yhdysvaltain Kentuckyssa järjestettävässä PGA:n mestaruuskilpailussa, joka on miesten kauden toinen arvoturnaus.

Lue myös:

    Uusimmat