Lumitöitä tekevä Jussi varoittaa liukkaista teistä: "Vaikka painoa on viisi tonnia, niin tämäkin jää sutimaan"

Lunta pyryttää ja ajokeli on huono – kyselimme autoilijoiden mietteitä 3:17
Lunta pyryttää ja ajokeli on huono – kyselimme autoilijoiden mietteitä

Etelä-Suomessa pyryttää lunta ja ajokeli on huono. Lumisateet ja huono liikennesää leviävät lähipäivinä pohjoisen suuntaan. Vasta torstaina liikennesään odotetaan palautuvan normaaliksi maan eteläisissä osissa.

Lumitöitä hoitavan työkoneen kuljettajan Jussi Tolkkilan työpäivä käynnistyi seitsemältä aamulla lumisateen keskellä.

– Tänä talvena on ollut pahempiakin aamuja. Viitisen senttiä oli lunta, mikä on meille aurausraja, Itäkeskuksessa sijaitsevalta huoltoasemalta tavoitettu kuljettaja kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Tolkkilan mukaan lunta on tänä talvena tullut jo siirreltyä riittävästi.

– Kun tätä työkseen tekee, niin ei tämä hirveästi haittaa. Luotan siihen, että nämä ovat nyt viimeiset sateet. Pääsen kolmen maissa kotiin, mutta jos lunta on riittävästi, tulemme taas uudelleen illaksi töihin, Tolkkila sanoo.

Työkoneen kuljettajan mukaan liikenteessä on ollut havaittavissa, että ihmiset ovat ajaneet etenkin aamulla rauhallisesti. Omaan autoon kesärenkaiden vaihtaminen ei tule vielä Tolkkilalle kuuloonkaan.

– Tälläkin hetkellä on erityisen liukasta, tälläkin laitteella (työkoneella), vaikka painoa on viisi tonnia. Kun auran alle kertyy riittävästi lunta, niin tämäkin jää sutimaan.

Katso koko haastattelu jutun videolta!

Lue myös:

    Uusimmat