Törkeä taklaus päähän! Huippupakki loukkaantui tästä niitistä – asiantuntijalta selvä näkemys: "Toivotaan, ettei ole isompaa päävammaa"

Lukon Scott Pooley suihkuun törkytaklauksesta 2:36
Lukon Scott Pooley taklasi Kim Nousiaista törkeästi päähän – jenkkihyökkääjälle suihkukomennus.

Lukon taiturimainen puolustaja Vili Saarijärvi esitteli kiekollista osaamistaan KalPan puolustusalueella ensimmäisen erän puolivälissä ja kiskaisi pienen veivaushetken jälkeen kiekon B-pisteiden välistä kuopiolaismaalin yläkulmaan.

Raumalaisten kultakypärää kantavan Saarijärven osuma syntyi ajassa 10.50. Katso osuma alta.

Muu pelitapahtuma: Lukko - KalPa 1:30

Liigan häntäpäässä painiva KalPa heräsi Lukon johtomaalista, sillä Aapeli Räsänen tasoitti lukemiksi 1–1 alle minuuttia myöhemmin. Edellisessä KalPan pelissä jatkoaikamaalin tehnyt hyökkääjä ohjasi kiekon maalin taidokkaasti ilmasta, puolustaja Kim Nousiaisen laukauksesta.

Räsäsen ohjausosuman voit katsoa alta.

KalPa tekee 1-1 maalin 1:09

KalPa siirtyi vielä 2–1-johtoon ensimmäisessä erässä ajassa 16.08. Elias Koponen viimeisteli näyttävän kuvion ja laukoi kiekon ohi Lukko-vahti Lassi Lehtisen.

Erän puhuttavin tapaus oli kuitenkin Scott Pooleyn myöhästynyt taklaus, jota saattoi kuvailla törkeäksi. Kim Nousiainen tarjoili avaussyötön hyökkäykselle ja sai Lukon jenkkihyökkääjältä rajun tällin päähänsä.

Nousiainen keräili pitkään itseään töötin jälkeen. Pooley sai videohidastusten perusteella ansaitusti suihkukomennuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Katso Pooleyn taklaus artikkelin pääkuvan videolta.

KalPa hyödynsi Pooleyn viisiminuuttisen vielä ennen erän loppua, kun Juuso Könönen viimeisteli ylivoimalla kuopiolaisille 3–1-erätaukojohdon.

KalPa tekee 1-3 maalin ylivoimalla 1:11

C Moren studiossa tartuttiin kiinni Pooleyn taklaukseen. Asiantuntija Sami Kapanen piti tuomiota oikeana – taklaus tuli nykytulkinnan mukaan myöhässä ja osui päähän.

– Toivotaan, ettei Nousiaisella ole isompaa päävammaa, Kapanen totesi.