Lukas Hradeckyn Leverkusen murskasi jättiläisen – iso loikka kohti mestaruutta

Lukas Hradecky torjui nollapelin, kun Leverkusen voitti Bundesliigan kärkitaistossa Bayern Münchenin tylyin lukemin 3–0.

Leverkusen oli suorastaan ylivertainen kärkikamppailussa. Josip Stanisic vei kotijoukkueen johtoon jo 18 minuutin pelin jälkeen. Toisella puoliajalla lääketehtaan pojat laittoivat lisää pökköä pesään, ja Alejandro Grimaldo vei Leverkusenin 2–0-johtoon, kun hän ohitti Bayern-maalivahdin etunurkasta. Jeremie Frimpong kaunisteli vielä lisäajalla lukemiksi 3–0.

Lukas Hradecky sai olla koko ottelun melko rauhassa, sillä Bayern sai maalia kohti vain yhden kehnon laukauksen. Siitä huolimatta Hradeckylta kova suoritus, ja suomalaisen kauden kymmenes nollapeli näki päivänvalon.

Bayer Leverkusen siirtyi viiden pisteen karkumatkalle Bundesliigassa ja otti näin ison harppauksen kohti mestaruutta. Leverkusen ei ole vielä koskaan voittanut Saksan mestaruutta. Bayern Måunchen taas on hallinnut Saksan jalkapalloa erityisen rautaisella otteella viime vuodet. Se on voittanut peräti 11 edellistä Bundesliigan mestaruutta.