Loukkaantumisista kärsinyt suomalaispakki pääsee vihdoin takaisin NHL-kaukaloon – Winnipeg-luotsilta kehuvia sanoja paluuottelun alla

Winnipeg Jetsin suomalaispuolustaja Sami Niku pelaa kauden toisen NHL-ottelunsa, kun Winnipeg kohtaa tiistain vastaisena yönä Montreal Canadiensin.

Nikun syksy ja alkutalvi on ollut täynnä takaiskuja. 23-vuotias suomalaispuolustaja joutui harjoitusleirin alla autokolariin yhdessä Kristian Vesalaisen kanssa. Tästä syystä syksyn harjoitusleiri jäi rikkonaiseksi.

Suomalaispuolustaja on kärsinyt syksyn aikana myös ikävistä loukkaantumisista, jotka ovat hidastaneet 32 NHL-ottelua pelanneen Nikun paluuta Winnipegin miehistöön. Nyt Niku on kuitenkin täydessä pelikunnossa ja pääsee irti illan ottelussa.

– Minä voin hyvin. Minun täytyy vain näyttää, että kuulun tänne ja pelata omaa peliäni, Niku kommentoi Winnipegin haastattelussa.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice sai vastailla median edessä useisiin kysymyksiin, jotka liittyivät lahjakkaaseen suomalaispuolustajaan. Maurice korostaa, että lahjakkuuksien kanssa tarvitaan malttia, eivätkä kaikki ole heti nuorina poikina täysin valmiita NHL:ään, mutta uskoo Nikun tekevän rapakon takana upean uran.

– Hän hyvä nuori pelaaja. Kuten kaikki muutkin, hän ajatteli voivansa pelata NHL:ssä 14-vuotiaana. Hänestä tulee hyvä NHL-pelaaja Winnipeg Jetsille pitkäksi aikaa, Maurice kehuu.

Lue myös:

    Uusimmat