Loppu himokkuusmyytille! Näin moni mies kärsii seksuaalisesta haluttomuudesta

Mieskään ei halua aina.

Miesten seksuaaliongelmat eivät rajoitu vain impotenssiin. Selvityksen mukaan miehistä 14,4 prosenttia kärsi haluttomuudesta.

Naiset eivät halua seksiä, mutta alati himokkaiden miesten ainoa ongelma on impotenssi. Vai? Selvityksen mukaan mielikuva aina seksiä haluavasta miehestä on myytti, sillä miehetkin kokevat haluttomuutta, kertoo NBC News.

Haluttomuusselvitykseen osallistui yli 5000 miestä Kroatiasta, Protugalista ja Norjasta. Heistä keskimäärin 14,4 prosenttia kertoi kärsineensä viimeisen vuoden aikana häiritsevästä haluttomuudesta, joka kesti kaksi kuukautta tai kauemmin.

Portugalilaismiehistä haluttomuutta oli edellisen vuoden aikana kokenut 10,5 prosenttia, kroatialaisista taas 17,4 prosenttia. Norjalaisilla luku oli 22,7 prosenttia.

Tulosten tulkinnassa tulee ottaa huomioon, että Norjassa tutkimusta mainostettiin "seksuaalisista ongelmista" kärsiville miehille. Tämä voi vaikuttaa vastaajatyyppiin.

Halukkuuden vähentymisen syitä olivat miesten mukaan väsymys, työstressi ja parisuhteen huono kommunikointi.

Naisten haluttomuudesta puhutaan enemmän

Tutkija Ana Alexandra Carvalheira Lissabonin yliopistosta toteaa, että miesten seksuaalisuuden tutkiminen keskittyy lähinnä suoritusongelmiin ja ennenaikaiseen ejakulointiin, ei henkiseen puoleen. Aiemmissa samantapaisissa tutkimuksissa on kuitenkin havaittu, että haluttomuus vaivaa 13–28:aa prosenttia miehistä riippuen siitä, missä päin maailmaa he asuvat.

Esimerkiksi erään yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan miehistä 14–17 prosenttia kokee haluttomuutta. Australiassa ja Ruotsissa luku on noin 16 prosenttia.

Yleisesti tunteikkaampina pidettyjen naisten haluttomuudesta puhutaan enemmän. New Jerseyssä sijaitsevan urologiaklinikan selvityksen mukaan 18–30-vuotiaista naisista 36 prosenttia kärsii haluttomuudesta. 46–65-vuotiaista 65 prosenttia kokee samanlaisia tuntemuksia. Näitä tuloksia saattaa kuitenkin vääristää se, että naiset hakivat klinikalta apua intiimialueen ongelmiin, kertoo NBC News.

Selvitystä tehtiin Tromssan, Zagrebin ja Lissabonin yliopistoissa. Selvitys julkaistiin Journal of Sexual Medicinessä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat