Lontoossa paljastettiin mainostaulu, joka "pissaa" ohikulkijoiden päälle – taustalla tärkeä syy: "Jos tämä loukkaa sinua..."

Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? 1:01
KATSO MYÖS: Onko lantionpohjatreenistä hyötyä seksissä? Kenen kannattaisi treenata lantiopohjan lihaksia?

Brittikampanjassa mainostaulu "pissaa" ohikulkijoiden päälle. Virtsankarkailukampanjaa koristaa myös hashtag #LeaksHappen, suom. "vuotoja sattuu".

Megan Burnsia esittävä, kolmemetrinen mainos jää taatusti mieleen. 28-vuotias Megan esiintyy brittikampanjassa, jonka tarkoituksena on murtaa tabuja inkontinenssin suhteen.

Virtsankarkailun yleisyydestä kertovassa, Lontooseen pystytetyssä mainoksessa Megan nostaa painoja ja "pissaa" ohikulkijoiden päälle. Mainoksesta siis vuotaa vettä. Samalla mainostetaan lantionpohjan lihaksia treenaavaa laitetta.

Mainostaulu "pissaa" vettä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Meganin virtsankarkailu alkoi, kun hän lähti ensimmäiselle juoksulenkille synnytyksen jälkeen, kertoo Metro.

– Meidän täytyy poistaa inkontinenssiin liittyvää stigmaa, koska se voi estää naisia tekemästä asioita, joista he nauttivat. Itse halusin jatkaa juoksua vauvan synnyttyä, Megan kuvailee.

"Pidätyskyvyttömyys on yleistä kaikenikäisissä naisissa ja kaikissa elämänvaiheissa"

Kampanjaa koristaa myös hashtag #LeaksHappen, suom. "vuotoja sattuu".

– Pidätyskyvyttömyys on yleistä kaikenikäisissä naisissa ja kaikissa elämänvaiheissa, kertoo taulun pystyttäneen naisen hyvinvointibrändi Elvien edustaja.

Elvien kyselyssä selvisi, että 84 prosenttia brittinaisista on kokenut virtsankarkailua. Vain seitsemän prosenttia on hakenut apua tilaansa.

– Haluamme kannustaa naisia puhumaan asiasta ja hakemaan apua sen ratkaisemiseksi, yhtiö sanoo.

40–60-vuotiaista suomalaisnaisista 20 prosenttia kärsii virtsankarkailusta, kertoo Terveyskirjasto. Virtsainkontinenssi on kuitenkin tavallinen oire, joka satunnaisena koskee puolta kaikista naisista. 

Ponnistusinkontinenssissa virtsaa karkaa ponnistuksen, kuten yskäisyn, yhteydessä.

Pakkoinkontinenssissa oireena on pakonomainen virtsaamistarve, jonka vuoksi rakko voi tyhjentyä jopa kokonaan

TikTok piti inkontinenssia "liian graafisena"

Mainoskampanja julkaistiin vain viikkoja sen jälkeen, kun TikTok-videopalvelu kielsi Elvien julkaiseman videon. Videolla nainen nosti painoja, ja samalla häneltä karkasi virtsaa.

TikTok kielsi tämän videon, jolla näkyy virtsankarkailua painonnoston aikana. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

TikTokin mukaan video oli "liian graafinen".

Myös mainostaulu keräsi kiitoksen lisäksi kritiikkiä: kommenteissa muun muassa ihmeteltiin, kuka haluaa nähdä moisen "etovan" mainoksen.

– Jos tämä mainostaulu loukkaa sinua, selvitetään, miksi. Siksi, ettei vuodoista tulisi puhua julkisesti? Se on liian graafista sinulle? Miksi tietoisuus naisten terveysasioista aiheuttaa niin paljon vastustusta? Elvie kyseli Instagramissa.

– No, me kieltäydymme ujostelemasta inkontinenssin suhteen!

Lue myös:

    Uusimmat