Onko tapanasi pissata suihkussa? Tämä tohtori ei suosittele

Fysioterapeutti julkaisi huhtikuun lopulla videon, jolla hän kertoi, miksi suihkussa ei kannata pissata. Keväisestä vinkkivideosta kertoo muun muassa Indy100.

Yhdysvaltalainen Alicia Jeffrey-Thomas pitää suosittua terveysaiheista TikTok-tiliä. Hän on lantionpohjan terveyteen erikoistunut fysioterapeutti ja tohtori.

Voit ehdollistua väärällä tavalla

Huhtikuussa julkaisemallaan videolla Jeffrey-Thomas kertoi, miksi pissaaminen suihkussa ei ole hyvä idea. 

– Jos pissaat suihkussa tai laitat vesihanan tai suihkun päälle siksi aikaa, kun istut pöntölle pissaamaan veden juostessa, luot aivoissasi assosiaation juoksevan veden äänen ja pissaamistarpeen välille. 

Jeffrey-Thomas viittaa Pavlovin koirakokeeseen, jossa koirat ehdollistettiin yhdistämään kellon ääni ruoan saamiseen. Koirat alkoivat kuolata kuullessaan kellon kilinän, koska kokeessa niitä oli opetettu siihen, että kilinän jälkeen olisi tarjolla ruokaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jeffrey-Thomasin mukaan tiedostamaton mielleyhtymä voi aiheuttaa virtsankarkailuongelmia, jos henkilö sattuu kuulemaan juoksevan veden äänen. 

Toinen syy on anatomiassa

Toinen syy, miksi Jeffrey-Thomas ei suosittele pissaamista suihkussa, liittyy anatomiaan. Hän kertoo, että naiseksi syntymässä määriteltyjen henkilöiden anatomiaa ei ole suunniteltu seisaaltaan virtsaamiseen.

– Jopa tässä niin sanotussa Captain Morgan -asennossa lantionpohjan alue ei rentoudu oikealla tavalla, mikä tarkoittaa, että et pysty tyhjentämään rakkoasi täysin hyvin, hän kertoo havainnollistavassa asennossa.

Vaivojen ennalta ehkäisyä

BuzzFeedin haastattelussa Jeffrey-Thomas muistuttaa, että vaikka voi tuntua hassulta kiinnittää huomiota sellaiseen asiaan kuin suihkussa virtsaaminen, monet pienet tavat voivat vaikuttaa rakon ja lantionpohjan alueen toimintaan.

– Kyse on ongelmien ehkäisystä myöhemmin elämässä, hän toteaa.

Pissaaminen suihkussa on herättänyt keskustelua ennenkin. Toisten mielestä tavasta voi olla hyötyä yksilölle kuin ympäristöllekin. Lisäksi se voi säästää huikean määrän vettä vuodessa!

Auttaako tämä kikka kolmonen todella pissahätään? Katso, mistä on kyse:

Korjattu juttua 25.8.2021 klo 12.14: Korjattu Jeffrey-Thomasin titteli lääkäristä lantionpohjan terveyteen erikoistuneeksi fysioterapeutiksi ja tohtoriksi.

Lue myös:

    Uusimmat