LM: Supon mukaan Syyrian leireiltä palaavat lapset tarvitsevat laajaa tukea todennäköisesti vuosien ajan

Al-Holin leirillä ollut suomalaisperhe palasi Suomeen 1:11
Al-Holin leirillä ollut suomalaisperhe palasi Suomeen elokuussa.

Syyrian ja Irakin konfliktialueilta Suomeen palaavat lapset tarvitsevat laaja-alaista tukea jopa vuosien ajan, jotta heidät saadaan integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan, arvioi suojelupoliisi (supo). Asiasta kertoo Lännen Media.

Supon viestintäasiantuntija Aishi Zidan kommentoi Lännen Medialle muun muassa, että jos lasten integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan epäonnistuu, on mahdollista, että lapsista voi aiheutua pitkällä aikavälillä turvallisuusuhkaa.

Tanskan hallitus kertoi tiistaina, että se tuo Syyrian leireiltä maahan 19 lasta ja kolme naista, joilla on Tanskan kansalaisuus. Maahan tuotavista lapsista 14 on saapuvien naisten lapsia. Viisi muuta lasta halutaan tuoda maahan ilman leireille jääviä äitejään.

Päätös on huomattava suunnanmuutos, sillä Tanskan pääministeri Mette Frederiksen oli useita kertoja vakuutellut, ettei Tanska nouda kansalaisiaan Syyrian leireiltä.

Vuonna 2019 ulkoministeriö toi Suomeen kaksi orpolasta, ja viime joulukuussa ulkoministeriö kotiutti kaksi aikuista naista ja heidän kuusi lastaan Suomeen al-Holin leiriltä. Näiden lisäksi Suomeen on palannut omatoimisesti leireiltä lähteneitä.

Lue myös:

    Uusimmat