Supo MTV:lle: Jokaisen Syyriasta palaavan mahdollinen uhka arvioidaan – ei kerro, mitä heidän tekemisistään konfliktialueella tiedetään

Suojelupoliisin mukaan jokaisen al-Holin leiriltä palaavan mahdollisesti aiheuttama turvallisuusuhka arvioidaan yksilöllisesti. 

– Jokaisen palaajan kohdalla tehdään yksilöllinen arviointi mahdollisesta turvallisuusuhkasta ja sen hallinnasta, suojelupoliisin viestintäasiantuntija Aishi Zidan kommentoi MTV:lle.

Syyrian al-Holin leirillä asuneet kaksi aikuista naista ja kuusi lasta kotiutettiin aiemmin tänään Suomeen Koillis-Syyriasta.

Suojelupoliisi kommentoi asiaa myös Twitterissä. Päivityksen mukaan tavoitteena on, että jokainen palaaja saatetaan viranomaistoiminnan piiriin.

Saattavat jatkaa radikaalia toimintaa

Palaajien mahdollisen turvallisuusuhan osalta yhteistyötä tehdään keskusrikospoliisin, paikallispoliisin ja supon kesken. Suojelupoliisi ei kerro, mitä naisten toiminnasta Syyriassa tiedetään.

– Riskiarvioiden ja muiden tekijöiden perusteella muodostetaan kokonaiskuva palaajien aiheuttamasta uhkasta.

Myöskään arviot palaajien muodostamasta turvallisuusuhasta eivät ole julkista tietoa.

– Yleisellä tasolla olemme jo aiemmin todenneet, että Syyrian ja Irakin konfliktialueelta palaavat voivat jatkaa radikaalia toimintaansa, kuten radikaali-islamistisen ideologian levittämistä tai kannattajien hankkimista toiminnalle, Zidan lisää.

Lue myös:

    Uusimmat