Video: Nobel-voittaja Bengt Holmström lavalla Jorma Ollilan kanssa – miten meitä kannustetaan tekemään töitä?

Taloustieteen Nobel-palkinnon tänä vuonna voittanut Bengt Holmström vierailee parhaillaan Suomessa. EVA ja Etla järjestävät Nobel-voiton kunniaksi iltapäivällä keskustelutilaisuuden Finlandia-talolla.

Tilaisuudessa Holmströmin kanssa keskustelee EVAn ja Etlan hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Keskustelu alkaa klo 16.00 ja MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana verkkosivuillaan.

Kiitospuheessaan lokakuussa professori Bengt Holmström nauratti yleisöä kertomalla, että laput joita hän piteli käsissään, eivät olleet muistiinpanoja vaan ostoslista.

– Minusta tuntui paremmalta ottaa mukaan jotain lappuja, totesi Holmström.

Seuraavana päivänä Holmström kommentoi MTV Uutisten haastattelussa johtajien bonuksia ja ay-liikkeiden valtaa.

Holmström korosti, että talouden parantamiseksi hän tarkastelisi myös Suomen yritysjohtajien bonussopimuksia.

Kannustinjärjestelmän lisäksi Holmström vähentäisi ammattiyhdistysliikkeiden valtaa.

– Mielestäni iso norsu Suomessa on työmarkkinat ja ay-liikkeiden vaikutusvalta. Ay-liikkeet pitävät vanhasta kiinni ja se on sinänsä ymmärrettävää, mutta kyllä ne tulevat murenemaan itsestään. Kysymys on vain siitä, kuinka nopeasti.

Arvostetun Massachusettsin teknillisen korkeakoulun (MIT) professorin palkinnon taustalla on hänen tutkimuksensa muun muassa sopimusteorioista ja kannustimista.

Holmström vastaanottaa palkinnon yhdessä Harvardin yliopiston taloustieteen professorin Oliver Hartin kanssa ensi viikon lauantaina 10.12.2016 Tukholmassa.

Lue myös:

    Uusimmat