Lisää onnellisuutta ja piristää päivää – tämä aamurutiini tekee päivästäsi hetkessä paremman

Tutkimuksen mukaan pieni aamuhetki sosiaalisen median parissa voi vaikuttaa koko päivääsi positiivisella tavalla. 

Sosiaalinen media on sekä hauskaa ajanvietettä että hyvä tapa pitää yhteyttä ystäviin, mutta sen selailu voi aiheuttaa myös kateutta. Tuttavien lomakuvat keskellä kiireisintä työviikkoa voi aiheuttaa mielipahaa. 

Sosiaalinen media ei kuitenkaan ole ainoastaan kurja asia, sillä uuden tutkimuksen mukaan netin selailu voi piristää päivääsi heti aamusta alkaen.  

Internet tehnyt ihmisistä onnellisempia

Viimeisten 15 vuoden ajan tutkijat Moira Burke ja Carnegie Mellon Robert Kraut ovat tutkineet internetin vaikutusta ihmisten hyvinvointiin. Tutkimusten mukaan keskustelu ystävien kanssa verkossa tekee onnelliseksi, mutta sen sijaan vieraiden ihmisten asioista lukeminen tai heidän kanssaan keskustelu puolestaan ei.

Viisitoista vuotta sitten paljastui, että mitä enemmän ihmiset käyttävät internetiä, sitä masentuneemmaksi he muuttuivat. Tämä johtui pääasiassa siitä, että sosiaalinen media ei palvellut ihmisiä samalla tavalla kuin nykypäivänä, ja internetin käyttäjät puhuivat pääasiassa tuntemattomille.

Muutama vuosi sitten toistettu tutkimus puhuu sen sijaan sosiaalisen median puolesta.

Kommentit tutuilta saavat onnelliseksi

Tutkimuksessa paljastui, että mitä enemmän ihmiset puhuvat ystävilleen verkossa, sitä onnellisempia he olivat. Nykyään juuri se, miten käyttäydyt sosiaalisessa mediassa, määrittelee paljon. Ihmiset, jotka lukivat ystäviensä kuulumisia, mutta eivät jutelleet heille, tunsivat itsensä ajoittain onnettomiksi. Samaan aikaan henkilöt, jotka saivat kommentteja tuttaviltaan, tunsivat olonsa hieman paremmaksi.

Tutkijat tiedustelivat osanottajilta myös sitä, kuinka heidän mielialansa muuttui keskustellessaan ystäviensä kanssa suurten elämänmuutosten aikana. Kyselyssä selvisi, että lähes poikkeuksetta kaikki ystävien kommentit ja keskustelut kohensivat mielialaa riippumatta keskustelujen kestosta tai kommenttien pituudesta. Omia kommenttejaan ei kannata siis vähätellä, sillä pienetkin ystävälliset sanat voivat piristää ystävän päivää. 

Kun nämä pienet asiat lasketaan yhteen voidaan todeta, että ystävien kanssa juttelu kannattaa. Jos et voi tehdä sitä kasvotusten tai puhelimessa, on sosiaalinen media siihen erinomainen tapa. Joten jos tiedät, että päivästäsi on tulossa rankka, aloita päivässä keskustelemalla verkossa ystäviesi kanssa. Tämä pieni hetki voi tehdä päivästäsi huomattavasti paremman.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja