LinkedInin keksijä paljasti, mikä työelämässä on tärkeää – näillä kysymyksillä työnantaja selvittää, onko hakijalla "pehmeitä taitoja"

Etkö uskalla avata suutasi töissä? Katso tämä 0:53
Etkö uskalla avata suutasi töissä? Röyhkeyskoulu-kirjan kirjoittaja Jenni Janakka neuvoo, miten jokainen uskaltaa avata suunsa palaverissa. 

Työnantaja voi tietynlaisilla kysymyksillä varmistaa, että hakijalla on niin sanottuja "pehmeitä taitoja".

LinkedInin kehittäjän mukaan töissä tärkeintä eivät ole työtaidot, vaan jokin aivan muu. "Työelämän Facebookin" toimitusjohtaja Jeff Weinerin mukaan työnantajan kannattaisi työhaastattelussa varmistaa, että hakijalla on niin sanottuja pehmeitä taitoja, kertoo Inc.com.

Pehmeisiin taitoihin kuuluvat esimerkiksi puhelahjat, ryhmätyökyky ja johtajan taidot.

– Vaikka tekoäly on ja siitä tulee vielä hyvin voimakas, olemme vielä kaukana siitä, että tietokone voisi kopioida ja korvata kontaktin toiseen ihmiseen ja ihmisen kädenjäljen, Weiner kuvailee.

Näillä kysymyksillä pehmeitä taitoja voi etsiä!

Vaikka työssä tarvitut ammattitaidot ja esimerkiksi ohjelmisto-osaaminen ovat tärkeitä, työntekijää ei pitäisi palkata vain niiden perusteella. A1 Garage Doors -yrityksen perustaja Tommy Mellon mukaan hän paneekin yhtiönsä palkkauksesta vastaavat henkilöt kysymään seuraavia asioita:

  1. Halu oppia: "Miten valmistat, että opit ja kasvat jatkuvasti työssäsi ja elämässäsi? Anna muutamia esimerkkejä."
  2. Sitoutuminen: "Kuvaile tilannetta, jossa teit paitsi työsi, myös paljon enemmän. Mikä motivoi sinut näkemään ylimääräistä vaivaa? Oliko se sen arvoista"
  3. Kommunikointi: "Oletko koskaan saanut ideaa, johon itse uskoit, mutta josta muut eivät olleet samaa mieltä? Miten kerroit ideastasi heille, ja onnistuitko vakuuttamaan heidät?"
  4. Nöyryys, itsetietoisuus: "Jokainen tekee urallaan virheitä. Voitko jakaa esimerkin itse tekemästäsi virheestä?"
  5. Johtamistaidot: "Onko työsi koskaan tuntunut ylivoimaiselta? Miten se tapahtui, ja miten ratkaisit ongelman?"

Mellon mukaan se, ettei kandidaatti kykene vastaamaan kysymyksiin hyvällä tarinalla, kertoo, että hänen pitäisi vielä treenata pehmeitä taitoja.

Lue myös:

    Uusimmat