Yrityspomo paljastaa kikan, jota käyttää jokaisessa työhaastattelussa – kahvikuppitesti kertoo, kenet kannattaa palkata

8:24
Miten vakuuttaa työhaastattelussa?

Miten tehdä vaikutus työhaastattelussa? Toimitusjohtajan kikka seuloo potentiaaliset uudet työntekijät työnhakijoiden joukosta.

Xero Australia -yrityksen toimitusjohtaja Trent Innes on paljastanut, millä tavoin seuloo potentiaaliset uudet työntekijät kaikkien hakijoiden joukosta. 

Innesin vinkillä ei ole mitään tekemistä uskottavan CV:n tai edes hakijan työkokemuksen kanssa. Sen sijaan pomo hakee kikallaan selvyyttä siihen, millainen asenne hakijalla on.

Sen, onko asenne oikea vai ei, Innes selvittää kahvikupin avulla. Innes paljasti kahvikuppikikkansa The Venture Podcastissa keskustellessaan toisen toimitusjohtajan, Lambros Photiosin kanssa. Kikasta uutisoi muun muassa Metro.

Löytyykö asennetta?

Kun joku tulee Innesin haastateltavaksi, mies vie hänet käymään keittiössä ja varmistaa, että haastateltava poistuu sieltä kuppi kädessään. Kun haastattelu on suoritettu, Innes seuraa, tarjoutuuko haastateltava viemään kupin takaisin keittiöön.

Jos vastaus on kyllä, henkilö sopisi Xeron työkulttuuriin loistavasti. Jos haastateltava puolestaan jättää kupin pöydälle, hän ei saa työpaikkaa.

– Voit kehittää taitoja, voit saada lisää tietoa ja kokemusta, mutta oikeasti kyse on asenteesta, ja asenne, josta puhumme paljon on "pese oma kahvikuppisi" -konsepti, mies selitti podcastin aikana.

Trent Innes.  Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Pese oma kahvikuppisi"

Mies kertoo yrittäneensä miettiä, mikä olisi yrityksen sisällä vähäpätöisin homma, jonka tekeminen olisi silti todella tärkeää huolimatta siitä, mitä henkilö yrityksessä tekee.

– Jos kävelet sisään Xeron toimistoon, huomaat, että keittiöt ovat melkein aina puhtaita ja kiiltäviä, ja se johtuu suurelta osin "pese oma kahvikuppisi" -konseptista, Innes sanoo.

Johtajan mukaan suurin osa haastateltavista tarjoutuu kyllä palauttamaan kuppinsa keittiöön. Mies ei pistä heitä tekemään niin, vaan haluaa vain nähdä, tarjoutuvatko he.

Tosin nyt julkisen paljastuksen myötä Innes tuskin enää törmää haastateltaviin, jotka kehtaisivat jättää kahvikuppinsa toimitusjohtajan pöydälle.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Metro, Mirror

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja