Laura oli valmiina työhaastatteluunsa, kuukausi vain oli väärä – yrityksen valaiseva sähköposti palautti ajantajun: ”Halusin vajota maan alle"

Opiskelijan hulvaton kömmähdys on aiheuttanut hilpeyttä Twitterissä.

Työhaastattelu on jännittävä paikka kenelle tahansa, ja suurin osa haastatteluun menevistä valmistautuu koitokseen taatusti huolella.

Niin teki myös skotlantilaisopiskelija Laura MacLean, 21, joka oli sopinut työhaastattelun Microsoftille helmikuun 18. päivälle.

– Olen ylpeä siitä, että olen hyvin valmistautunut ja järjestelmällinen henkilö, hän kertoo Buzzfeedille.

Laura oli kuitenkin hieman liiankin järjestelmällinen. 

Aamupäivän paniikki

Skype-haastattelun päivänä – tai niin Laura luuli – työhaastatteluun huolella valmistautunut opiskelija heräsi erityisen ajoissa ja valmiina hoitamaan työn itselleen.

Kun kello tuli 11, Laura odotteli kärsimättömänä tietokoneen ääressä odottaen Skype-puhelua. Kello tuli kuitenkin 11.15 ja paniikki alkoi puskea päälle.

Laura pelkäsi, että vika oli internet-yhteydessä, joten hän lähetti Microsoftille sähköpostin tiedustellakseen, oliko kaikki kunnossa.

Microsoftilta vastattiin Lauran viestiin seuraavasti: "Hyvä Laura, kiitos sähköpostistasi. Haastattelumme on suunniteltu helmikuun 18. päivälle samaan aikaan. Odotamme juttelevamme kanssasi silloin."

Laura ei vieläkään hoksannut, että nyt on tammikuu, vaan lähetti takaisin viestin: "Hei. Nyt on helmikuun 18. päivä ja haastattelu oli sovittu kello yhdeksitoista? Enkä ole vielä vastaanottanut puhelua? Pahoittelen vaivaa, olen vain hieman hämmentynyt. Anteeksi vielä. Odotan kuulevani teistä,  Laura."

Ja Laura todellakin kuuli, kun Microsoftilta vastattiin: "Kiitos sähköpostistasi. Tänään on 18. tammikuuta, helmikuu on seuraava kuu."

"Halusin vajota maan alle"

Vihdoin Laurakin tajusi erheensä. Laura jakoi kuvakaappaukset viesteistä Twitterissä, jossa twiitistä on tykätty jo liki 190 000 kertaa. 

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä

– Mikä teki kaikesta pahempaa, oli se, että syntymäpäiväni on helmikuun 14. päivä, joten jotenkin olin onnistunut jättämään 22-vuotispäiväni väliin, Laura nauraa Buzzfeedille.

– Kun tiimista vastattiin sähköpostiini muistuttamalla, että oli itse asiassa tammikuu ja helmikuu olisi seuraava kuu, halusin vajota maan alle.

Laura pyysi anteeksi Microsoftin edustajalta, joka kehotti olemaan huolehtimatta. "Tällaista tapahtuu", hän lohdutti.

– Toivottavasti Microsoft näkee sekaannuksen humoristisen puolen, Laura toteaa.

"Vihaan myöhästymistä"

Ainakin Twitterissä mokalle on naureskeltu. Jos työhaastattelija kysyy Lauralta tämän suurinta heikkoutta, kehottaa Twitter-käyttäjä Jamie O'Connell vastaamaan: "Vihaan todella myöhästymistä."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twitter-käyttäjä Alasdair Allan pisti Laurankin tarinaa paremmaksi. Hän kertoo kerran lentäneensä tapaamiseen Lontoosta New Yorkin kuukautta liian aikaisin.

"Usko minua. Tämä ei ole noloin asia, jonka koskaan tulet tekemään", Alasdair lohduttaa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat