Oletko aina käyttänyt LinkedIniä aivan väärin? Sivuston perustaja kertoo, missä menee pieleen

Verkostoitumispalvelu LinkedInin perustajan mukaan iso osa palvelun käyttäjistä käyttää sitä väärin.

Suosittu verkostoitumispalvelu LinkedIn tuo yhteen työnhakijat ja -antajat. Käyttäjät lataavat työnhaun sosiaaliseen mediaan ansioluettelonsa, ja voivat lisäksi jakaa vaikkapa työelämään liittyviä artikkeleita ja blogikirjoituksia.

Jokainen LinkedIn-palvelua käyttänyt on varmasti joskus saanut kutsuja seurata tuntemattomia käyttäjiä. Siis henkilöitä, joihin ei ole lähtökohtaisesti välttämättä minkäänlaista kontaktia kuin korkeintaan yhteisiä henkilöitä omissa kontakteissaan.

Mitä suuremmaksi kontaktien määrä kasvaa, sitä enemmän myös täysin satunnaisia kontaktipyyntöjä palveluun alkaa kertyä.

Moni hyväksyykin LinkedIn-kontakteihinsa paljon esimerkiksi Facebookia vapaammin tuntemattomiakin ihmisiä.

Palvelun perustajan Reid Hoffmanin mukaan tämä riitelee kuitenkin täysin alkuperäisen käyttötarkoituksen kanssa. Perustajan mukaan LinkedInin tarkoitus on olla hyvin suljettu yhteisö. Käyttäjän kontakteissa tulisikin olla vain henkilöitä, jotka hän oikeasti ja aidosti tuntee.

Hoffman perustelee tiukkaa linjaustaan sillä, että LinkedIn toimisi virtuaalisena esittelynä ihmisten välillä. Kontakteiksi tulisi täten perustajan mukaan lisätä henkilöitä, jotka käyttäjä kokee sellaisiksi, että voisi esitellä tai tutustuttaa jo olemassa oleviinsa kontakteihinsa.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja