Linda, 78, riipaisi voiton voimanostokisassa: "En malta odottaa, että pääsen tekemään sen uudelleen"

Linda, 78, riipaisi voiton voimanostokisassa 1:47
78-vuotias Linda Patterson riipaisi itselleen voiton voimanostokisassa.

78-vuotias Linda otti osaa voimanostokisoihin ja rikkoi samalla neljä ennätystä.

Ihminen ei koskaan ole liian vanha tavoittelemaan unelmiaan! Linda Patterson riipaisi itselleen voiton voimanostokisassa. Hän on 78-vuotias, kertoo CNN.

New Mexicossa asuva Linda otti osaa ensimmäiseen voimanostokisaansa. Kisassa hän suoritti onnistuneesti esimerkiksi maastavetoja ja jalkakyykkyjä. Samalla rikkoutui neljä erillistä ennätystä; Linda esimerkiksi on voimailuliittonsa ainoa ihminen, joka on kisannut 78-vuotiaana.

Näin paljon Linda nosti

Jo isoäidiksikin tullut Linda nosti jalkakyykyssä yli 30 kiloa ja penkkipunnersi noin 30 kiloa. Maastavedossa nousi lähes 60 kiloa.

– En malta odottaa, että pääsen tekemään sen uudelleen. Minulla on paljon asioita, joiden eteen tehdä työtä, Linda hehkuttaa.

"Kun otat kiinni tangosta, kaikki vain katoaa"

Lindan treeniä ohjaavan Derrick Williamsin mukaan päätavoite oli suorittaa kisaaminen turvallisesti, niin, ettei Linda saa vammoja. Kaikki sujui upeasti; Lindaa ei edes jännittänyt.

– Kun otat kiinni tangosta, kaikki vain katoaa. Keskittymiskyky palaa, hän sanoo.

"78 on vain numero"

Kisakunnossa olevasta Lindasta ei kenties uskoisi, että hänelle on tehty useampia polvileikkauksia. Auto-onnettomuudessa loukkaantuneella Lindalla oli aiemmin liikkumisvaikeuksia.

– 78 on vain numero, ja ihmiset jäävät mielessään jumiin ajatukseen siitä, että 78 vuoden iässä pitäisi jo olla sitä tai tätä. Muttei se ole mikään määritelmä, Linda sanoo.

– En kisaa muita vastaan, koska se on minusta hieman naurettavaa. Haluan vain pystyä omaan parhaaseeni. Jos pääsen omaan parhaaseeni, se on täydellistä.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat