90-vuotias käveli 10 kilometriä lumessa saadakseen koronarokotteen – "Hän on ihminen, joka etsii ratkaisuja, ei ongelmia"

91-vuotiaasta koronarokotteen saajasta tuli somehitti: ”Brittiläisin mies koko maailmassa” 3:37
"Planeetan brittiläisin mies" sai rokotteen koronaa vastaan – katso Martinin, 91, miljoonia naurattanut haastattelu.

Iäkäs yhdysvaltalainen nainen käveli kymmenen kilometriä läpi kinosten saadakseen koronarokotteen. Tapauksesta kertoo muun muassa The Seattle Times.

Seattlessa asuva Fran Goldman kuuluu ikänsä puolesta vakavan koronavirustaudin riskiryhmään. 90-vuotias nainen uurasti saadakseen varattua ajan koronarokotteen ottamiseen, mutta se ei jäänyt hänen ainoaksi ponnistuksekseen.

Kun Fran viimein sai sovittua rokotusajankohdan sunnuntaille 14. helmikuuta, iski seuraava takapakki: Seattlessa satoi tuona viikonloppuna yli 25 senttimetriä lunta.

Fran ei uskaltanut lähteä kelillä ajamaan autoa, mutta hän ei myöskään aikonut antaa lumen olla esteenä rokotteen saamiselle. Hän päätti lähteä matkaan kävellen.

Haastava kävelymatka

Sunnuntaina aamulla Fran puki päälleen vaatekerroksia, veti jalkaansa talvikengät, nappasi käsiinsä kävelysauvat ja lähti taittamaan viiden kilometrin matkaa sairaalaan jalan.

Hän oli tehnyt lauantaina lyhyemmän testikävelyn ja varmistunut, että selviäisi yhteensä kymmenen kilometrin kävelystä.

– Se ei ollut helppoa vaan haastavaa, viime vuonna uuden lonkan saanut Fran luonnehti The Seattle Timesille.

Fran saapui sairaalaan vain viisi minuuttia myöhässä, ja sai rokotteensa. Sen jälkeen hän käveli takaisin kotiinsa.

Rokote tekee läheisten tapaamisesta turvallisempaa

Fran. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

90-vuotias nainen kävelemässä talvisäässä 10 kilometrin matkaa voi äkkiseltään kuulostaa riskaabelilta. Franin tytär Ruth Goldman ei kuitenkaan ollut huolissaan äitinsä tempauksesta, sillä perhe on ulkoilmaihmisiä, joita talvi ei pelästytä.

– Äitini ei anna lumen estää häntä saamasta rokotetta, Ruth kommentoi.

– Hän on ihminen, joka etsii ratkaisuja, ei ongelmia.

Fran toivoo, että rokotteen ottaminen tekee lastenlasten sekä lastenlastenlasten tapaamisesta turvallisempaa. Hän kertoo The New York Timesin mukaan saavansa koronarokotteen toisen annoksen ensi kuussa. Fran on suunnitellut, että tuolloin hän ajaa sairaalaan autolla.

Sisukkaan naisen tarina on saanut paljon mediahuomiota. Fran toivoo, että hänen tarinansa inspiroi ihmisiä ottamaan rokotteen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat