Kadonneen 80-vuotiaan patikoijan vuoksi järjestettiin tiedotustilaisuus – tapahtuma alkoi huojentavalla yllätyksellä: "Isä on nyt kotiarestissa!"

Kauhunhetkiä pyykkituvassa: nainen löysi käärmeen vaatteidensa seasta 0:37
Tämä nainen löysi pyykin seasta karmaisevan yllätyksen!

Kadoksissa ollut 80-vuotias Harry pölähti paikalle omaa katoamistaan koskevaan pressitilaisuuteen. Aiheesta kertoo muun muassa Huffington Post

80-vuotias Harry Harvey katosi lähdettyään patikoimaan Koillis-Englannissa viime viikonloppuna. Hänet ilmoitettiin kadonneeksi noin puoli kahden aikaan iltapäivällä sunnuntaina 6. syyskuuta. Päivää aiemmin hän oli joutunut erilleen vaelluskaveristaan Yorkshire Dalesin kansallispuistossa huonon sään vuoksi.

Harryn löytämiseksi järjestettiin päiviä kestäneet etsinnät, joihin osallistui poliisien ja ilmavoimien lisäksi yli 100 muuta pelastustyön ammattilaista. Häntä ei kuitenkaan löytynyt. BBC:n mukaan poliisista kerrotaan, että vaikka Harry oli erittäin kokenut retkeilijä, viranomaiset olivat huolissaan hänen hyvinvoinnistaan siksi, että hän oli ollut jo niin kauan hukassa kylmissä ja märissä olosuhteissa.

Luontovalokuvaaja törmäsi mieheen

Tiistaiaamuna 8. syyskuuta luontovalokuvaaja Annette Pyrah sattui näkemään Harryn heiluttamassa hänelle kättään nummella noin 9,6 kilometrin päässä tämän viimeisestä tiedetystä olinpaikasta. Annette soitti pelastustyöntekijät paikalle.

Harryn perhe oli samana päivänä järjestämässä pressitilaisuutta Tan Hill Inn -majatalossa tämän katoamisen vuoksi. Juuri kun tilaisuus oli alkamassa, Harry saapui paikalle vuoripelastustiimin kanssa Land Roverilla. Twitterissä julkaistulla videolla näkyy, miten läheiset syöksyivät halaamaan häntä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Harryn mielestä reissu oli hauska

Tan Hillissä kuvatussa haastattelussa Harry näkyy istuvan side otsallaan. Haastattelussa oli lisäksi hänen miniänsä sekä poikansa Phil.

Harry kertoo, että hän jäi ankaran raemyrskyn ja tuulen armoille, kun he joutuivat erilleen hänen toverinsa kanssa. Harryn mukaan hän oli viettänyt telttaillessaan kolme oikein mukavaa yötä luonnon keskellä. Hän kertoi kaatuneensa eräällä sillalla ylittäessään jokea.

Harry kertoo nähneensä jossain vaiheessa joitain etsijöitä. Hän ei ollut ajatellut, että he olisivat etsimässä häntä.

– Kun jouduimme erilleen toisistamme, tilanne oli aika kolkko. Siihen paikkaan ei mitenkään voinut pystyttää telttaa, joten minun piti löytää turvallisempi kohta. Sellainen löytyikin, hän kertoo.

Harry kertoi toimittaja Tom Bartonille, ettei hän ollut ollenkaan huolissaan. Hän kertoo, että hänellä oli kaikki tarvikkeet, joita hän tarvitsi selviytyäkseen luonnon keskellä. 

– Ainoa, mikä tahtoi käydä hieman vähiin, oli ruoka. Vatsani kurnii todella pahasti!

Läheiset eivät olleet Harryn seikkailun suhteen ihan yhtä innoissaan.

– Hänellä oli hauskaa, mutta meille tuo oli painajainen, miniä totesi.

– Isä on nyt kotiarestissa, Phil sanoi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Valokuvaaja ei ollut uskonut miehen selviytyvän

Annette kertoo BBC:lle liikuttuneensa, kun oli tajunnut, että kyseinen mies oli kadonnut patikoija. Hän oli kuullut tapauksesta ja ajatellut, että tuskin miestä enää kolmen päivän jälkeen löydettäisiin.

– Katsoin vain ylös vuorelle ja tämä herrasmies vilkutti minulle. Nousin ylös autostani ja kysyin, että oliko hän Harry, joka oli ollut hukassa kolme päivää. Hän kertoi olevansa sama henkilö ja sitten aloin itkeä.

Swaledalen vuoripelastajat julkaisivat Facebookissa kiitoksen kaikille Harryn etsintään osallistuneille. Myös poliisi kiittää kaikkia etsintätöihin osallistuneita.

Lähteet: Huffington Post, BBC, CNN

Lue myös:

    Uusimmat