Mainos

Liikuttava kirjoitus muistuttaa vauva-ajan rajallisuudesta: "Nauti minusta, en tule koskaan olemaan näin pieni uudelleen"

Tämä kaunis kirje toimii hyvänä muistutuksena kaikille tuoreille vanhemmille; vaikka pienen vauvan hoitaminen on rankkaa, se on vain väliaikaista.  

Vaikka olisit lukenut etukäteen satoja kirjoja ja oppaita, ensimmäiset päivät ja viikot uuden vauvan kanssa voivat olla täynnä hämmennystä. Uusien hoidettavien asioiden määrä saattaa yllättää tuoreet vanhemmat täysin; tätäkö tämä sitten on? Pelkkää itkua ja väsymystä.

Jokaisen tuoreen vanhemman tulisikin lukea tämä vauvan näkökulmasta kirjoitettu listaus, joka muistuttaa ensimmäisten rankkojen viikkojen väsyttämiä vanhempia koskettavalla tavalla siitä, että asiat tulevat kyllä helpottumaan.

"Älä pety, jos en ole niin täydellinen vauva kuin odotit"

Äitiysklinikka Ayrshire Maternity Unitin Facebook-sivuille lisätty listaus on koskettanut muutaman päivän sisällä jo kymmeniä tuhansia ihmisiä. 

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Hyvät äiti ja isä. Aseta tämä kirje paikkaan, jossa voit lukea sen läpi aina uudelleen ja uudelleen silloin, kun asiat tuntuvat kaatuvan päälle ja tunnet olosi alakuloiseksi, ensimmäisessä lauseessa kerrotaan. 

– Ole kiltti, älä odota minulta, vastasyntyneeltä vauvaltasi liikaa. Äläkä myöskään odota itseltäsi liikaa vanhempana. Anna meille molemmille syntymäpäivälahjaksi kuusi viikkoa aikaa. Minulle kuusi viikkoa aikaa kasvaa, kehittyä, kypsyä ja tulla vakaammaksi ja ennalta-arvattavammaksi. Kuusi viikkoa sinulle aikaa levätä ja rentoutua, antaa kehosi palautua takaisin normaaliksi.

Seuraavaksi kirjeessä muistutaan ruoka-ajoista, tai tarkemmin sanottuna niiden puuttumisesta. Kohdussa vauva ei tiennyt mitään nälästä, joten kellonajat eivät merkitse hänelle mitään. Ruoki lastasi yksinkertaisesti silloin, kun hänellä on nälkä.

Ennen syntymäänsä vauva ei ollut koskaan yksin, hän oli osa äitiään. Luodaksesi lapsellesi turvaa, halaa häntä, suukottele ja koskettele häntä niin paljon kuin mahdollista.

– Anna anteeksi, jos itken paljon. En ole tyranni, joka haluaa tehdä elämästäsi onnetonta, itku on vain ainoa tapani kertoa, milloin en ole iloinen. Kestä kanssani, sillä lyhyen ajan kuluttua, kun olen kasvanut, vietän paljon vähemmän aikaa itkien ja paljon enemmän aikaa seurustellen.

Kirjeessä muistutetaan lisäksi vanhempia siitä, että virheiden tekeminen on täysin luonnollista. Niin kauan kun virheitä tehdään rakkaudella, niistä ei ole harmia.

– Ole kiltti, äläkä pety, jos en ole niin täydellinen vauva kuin odotit, äläkä pety itseesi, vaikka et olisikaan täydellinen vanhempi.

– Ole kiltti, pidä huolta itsestäsi, syö monipuolisesti, lepää ja liiku, jotta kun me olemme yhdessä, sinulla olisi riittävästi kärsivällisyyttä ja energiaa huolehtia minusta.

Ja vaikka lapsesta huolehtiminen on tärkeää, myös parisuhteen vaaliminen on tärkeää. Lapsi ei pysty vahvistamaan vanhempiensa välistä sidettä, jos tuo side on päässyt katkeamaan.

– Pidä kokonaisuus mielessä. Olen tällainen vain hyvin lyhyen ajan, vaikka nyt se saattaisikin tuntua sinusta ikuisuudelta. Vaikka olisinkin kääntänyt elämäsi ylösalaisin, muistuta itseäsi siitä, että ajan mittaan asiat tulevat palaamaan normaaleiksi.

– Nauti minusta, en tule koskaan olemaan näin pieni uudelleen, kirjeen lopussa muistutetaan.

Lähde: ScaryMommy

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.