Liiankin helppoa? Kiinalaisnainen teki 17 aborttia 6 vuodessa – lääkäri varoitti lapsettomuudesta: "Naiset luulevat, että abortti on kuin päiväunien ottaminen"

Onko lapsettomuus"luonnotonta"? 1:29
Miksi moni kritisoi sitä, kun joku ei hanki lapsia "ympäristösyistä"? Haastateltavana Heini Maksimainen, Vauvattomuusbuumi-kirjan kirjoittaja.

Kiinalainen nainen kärsii lapsettomuudesta tekemiensä aborttien vuoksi, uutisoi uutissivusto VT.

Länsimaissa seksivalistus on hyvällä tolalla – etenkin kehitysmaihin verrattuna. Afrikassa on hyvin tavanomaista, että lapsiluku voi kasvaa hämmästyttävänkin suureksi, kun taas Aasiassa ei-toivottu tulokas eliminoidaan abortilla.

Joissain tilanteissa abortti voi johtaa lapsettomuuteen, varsinkin niissä tilanteissa, joissa abortteja on tehty useampia.

17 aborttia kuudessa vuodessa 

Julie on kiinalainen nainen, joka tosissaan uskoo abortin olevan käypä ehkäisymuoto. Hän on viimeisen kuuden vuoden aikana läpikäynyt yhteensä 17 aborttia. Hän teki ensimmäisen aborttinsa vain 21-vuotiaana.

Julie myös uskoo abortin olevan vain harmiton toimenpide, josta hän on valmis maksamaan kalliistikin.

– Hän ei ymmärrä, että raha ei korjaa kaikkia niitä vahinkoja, joita abortit aiheuttavat hänen keholleen, Julieta hoitanut lääkäri kertoo Shiyan Evening Newsille.

Lapsettomuuden uhallakaan ei vaikutusta – nainen jatkaa edelleen samaa rataa

Abortit ovatkin tehneet naisen keholle rumaa jälkeä. Lääkärin mukaan Julien kohtu on täynnä arpia.

Lääkäri on kertonut 27-vuotiaalle naiselle, ettei hän mitä luultavimmin voi enää koskaan saada lapsia, mikäli hän jatkaa aiempaa linjaansa.

Nainen ei ottanut varoituksiaan kuuleviin korviinsa. Välinpitämättömyydestä kertoo myös se, että viimeisimmän abortin aikana Julie oli enemmän kiinnostunut älypuhelimestaan kuin itse toimenpiteestä.

Aborteista oli tullut hänelle siis rutiininomaisia toimenpiteitä.

Kiinassa tehdään 13 miljoonaa aborttia vuosittain – mainostetaan rentona toimenpiteenä

Kiinassa tehdään abortteja noin 13 miljoonaa vuosittain. Maa onkin aborttilukujen suhteen maailman kärkimaita. Järkyttävän suuri lukema johtuu pääosin siitä, että moni kiinalainen nainen pitää aborttia ensisijaisena ehkäisymuotona.

The Epoch Timesin mukaan raskaudenkeskeytyksiä mainostetaan Kiinassa bussien ja taksien kyljissä sekä kadunvarsilla. Sen mainostetaan olevan rento ja helppo menettely, joka on ohi 3 minuutissa.

– Naiset luulevat, että abortti on kuin päiväunien ottaminen harhaanjohtavien mainosten vuoksi, kiinalaisen sosiaalisen median Yummy-applikaation keksijä Zhao Jing kommentoi CNN:lle.

Toisekseen Kiinan väkilukua pyritään kontrolloimaan rajoittamalla perheiden lapsilukua yhteen lapseen. Vuoteen 2015 saakka tämä tunnettiin niin kutsuttuna yhden lapsen politiikkana.

Siksi raskaudenkeskeytykseen onkin helppo päästä. Joissakin tapauksessa naiset on saatettu jopa pakottaa steriloitaviksi väkiluvun kasvun hillitsemiseksi.

Myös tietoisuuden ja koulutuksen puute ovat osasyinä aborttien hurjille lukumäärille.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat