Gynekologi pani kriitikoille jauhot suuhun: "Myöhäiset abortit eivät ole 'päähänpistoja', vaan traagisia tilanteita"

7:28
Ylilääkäri: Tämän takia ehkäisykapseli on parempi kuin e-pillerit

Gynekologin mukaan myöhäiset abortit ovat paitsi harvinaisia, myös kalliita. Niitä ei tehdä "hetken mielijohteesta". 

Gynekologi Jennifer Gunter kyllästyi abortin vastustajien väitteisiin. Gunter päätti kirjoittaa Twitterissä myöhäisistä aborteista, joita vastustajat usein suomivat "turhiksi", kertoo Scary Mommy.

– Olen tehnyt (potilaalle, toim.huom.) abortin 24. raskausviikolla, Jennifer Gunter kertoo.

Hän kertoo työskennelleensä useita vuosia Yhdysvaltain osavaltiossa, jossa abortin tekemisen aikaa ei säädelty yhtä tiukasti kuin joissain muissa osavaltioissa.

– En ole koskaan tehnyt yhtään (aborttia), jolle ei olisi lääketieteellistä syytä. Minua ei ole koskaan lähestynyt nainen, joka haluaisi ei-lääketieteellisesti tarpeellisen abortin.

Urallaan kohdannut yhden poikkeuksen

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Gunter muistaa vain yhden poikkeuksen, jossa syy aborttiin ei ollut lääketieteellinen. Tilanteessa raskaus oli alkanut sukulaisen tekemästä raiskauksesta.  Tässäkin tapauksessa lupaa aborttiin anottiin Gunterin mukaan kuukausien ajan oikeusteitse.

– Kuvittele, että olet 12 tai 13, veljesi raiskaa sinut. Tulet raskaaksi. Ja sinun täytyy taistella vapauksistasi saadaksesi abortin? 

Syntymättömältä lapselta puuttui suuri osa aivoista

Gunterin mukaan myöhäiset abortit ovat paitsi harvinaisia, Yhdysvalloissa myös kalliita. Hän on antaa esimerkiksi tilanteen, jossa syntymättömältä lapselta puuttui suuri osa aivoista; toisessa tapauksessa lapsella oli vaikea kromosomihäiriö.

– Joten säästäkää minut valheiltanne. Abortit 24. raskausviikon jälkeen ovat hyvin harvinaisia. Ne ovat hyvin kalliita. Nämä eivät ole "päähänpistoja", koska nainen on väsynyt olemaan raskaana. Nämä ovat traagisia tilanteita, joissa sikiössä on epämuodostumia, joskus ne liittyvät äidin terveyteen, Gunter sanoo.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän myös huomauttaa, että ihmisellä, joka antaa mielipiteensä myöhäisistä aborteista, mutta ei koskaan ole keskustellut toimenpiteestä potilaan kanssa, ei ole lainkaan uskottavuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja