Laskuvirhe koitui kohtaloksi: Brittimies menehtyi vedettyään 200 kahvikupin edestä kofeiinia

Laskuvirhe koitui 29-vuotiaan brittimiehen kohtaloksi. Personal trainer kuoli syötyään kofeiinijauhetta 200 kahvikupillisen edestä, kertoo BBC.

Tammikuussa 2021 kahden lapsen isä Tom Mansfield kuoli yllättäen vain 29-vuotiaana. Treeniin valmistavaa kofeiinijauhetta käyttänyt mies oli seoksen juomisen jälkeen tarttunut itseään rinnasta ja sanonut sydämensä lyövän kiivaasti.

Mies meni lepäämään makuulleen. Vain minuutteja myöhemmin hänen suunsa alkoi vaahdota. Paikalle soitettiin ambulanssi, mutta Tom kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

Nyt valmistuneessa kuolinsyytutkimuksessa menehtymisen pääteltiin aiheutuneen kofeiinimyrkytyksestä. Keittiövaakaa käyttänyt personal trainer oli seonnut laskuissaan.

Tom tähtäsi suositeltuun 60–300 milligramman annokseen, mutta mittaamiseen käytetyn vaa’an painoalue oli 2–5000 grammaa. BBC:n mukaan mies oli ottanut kofeiinipulveria jopa 200 kahvikupillisen edestä.

Kuolemantapauksen jälkeen kyseistä kofeiinijauhetta myyvä Blackburn Distributions on lisännyt pakkauksiin mittalusikan, selventänyt käyttöohjeita ja parantanut mahdollisten sivuvaikutusten näkyvyyttä.

Kofeiinipulveri on tappanut aiemminkin

Osa kuntoilijoista käyttää energiajuomajauhetta saadakseen lisätehoa treeneihinsä. Jauheet sisältävät usein paljon kofeiinia ja muita piristäviä aineita, jotka voivat suurina annoksina vahingoittaa sydäntä.

Kofeiinipulverin käyttöön on liittynyt kuolemantapauksia aiemminkin, kertoo Terveyskirjasto. Menehtymisiä on edeltänyt sydämen sykkeen nopeaa tihentymistä, rytmihäiriöitä sekä epileptisiä kouristuksia.

Katso video: Pitäisikö kahvia säilyttää jääkaapissa? Tässä totuus yleisistä kahvimyyteistä.

Pitäisikö kahvia säilyttää jääkaapissa? Totuus yleisistä kahvimyyteistä 1:01
Katso video: Ruokalusikkaa voi käyttää kahvin annosteluun? Tässä totuus yleisistä kahvimyyteistä!

Lähteet: BBC, Terveyskirjasto

Lue myös:

    Uusimmat