Lapset kieltäytyivät perheen yhteisestä ajasta – vanhemmilta vuosisadan veto: "Veimme ylityöllistetyimmän perheenjäsenemme ansaitulle vapaapäivälle"

Kuinka selviytyä teinin kanssa? 7:25
Meneekö hermot teineihin? Videolla kerrotaan, kuinka selviytyä nuorison kanssa.

Kun australialaisvanhemmat eivät saaneet lapsiaan mukaan päiväretkelle, he päättivät lähteä matkaan ylikäytetyimmän perheenjäsenen – modeemin – kanssa. Reissusta otetut kuvat ovat huvittaneet jo toistasataa tuhatta somekäyttäjää.

Kuten monissa perheissä, myös Etelä-Australiassa Mount Gambierissa asuvien Cassie ja Chris Langanien kotitaloudessa yhteinen aika on harvinaista. Viime viikonloppuna koko viisipäinen perhe oli vihdoin samaan aikaan kotona.

Cassie ja Chris ajattelivat juhlistaa asiaa päiväretkellä Warrnamboolin rantakaupunkiin, mutta lapset eivät olleet asiasta innoissaan, sillä koko idea oli heidän mielestään sanalla sanoen tylsä.

– 17-vuotias tyttäremme kieltäytyi tulemasta, ja 10-vuotias listasi raivoissaan syitä, miksi olisi epäireilua, että pakottaisimme hänet lähtemään, Cassie kertoo australialaiselle Kidspot-sivustolle.

Lopulta ainoastaan perheen 13-vuotias poika suostui vastahakoisesti vanhempiensa seuraksi päiväretkelle. Vanhemmat keksivät oivan tavan näpäyttää kahta kotiin jäänyttä jälkeläistä. Matkalle lähti nimittäin myös perheen modeemi.

Modeemilla oli mahtava päivä

– Chris ja minä päätimme, että sen sijaan, että veisimme kolme kiittämätöntä lastamme ulos, jätimme kotiin ne, jotka eivät halunneet tulla ja veimme ylityöllistetyimmän perheenjäsenemme ansaitulle vapaapäivälle – modeemimme, Cassie kirjoittaa nyt somehitiksi nousseessa Facebook-päivityksessään.


Cassien mukaan modeemilla oli ”mahtava päivä”. Siitä kertovat myös vanhempien päiväretkestään jakamat kuvat, joissa laite muun muassa ottaa aurinkoa rannalla, nauttii erinäköisiä herkkuja, katselee pienoismallijunia, laskee liukumäkeä ja keinuu.

Aurinkoista päivää varjosti vain 13-vuotiaan Evan-pojan häpeä vanhemmistaan, jotka olivat vieneet modeemin ulos.

Illalla vanhemmat saapuivat keskimmäisen lapsensa kanssa kotiin. Netittä kotona päivän olleet lapset olivat niin tylsistyneitä, että he olivat viettäneet aikaa keskenään. Esikoinen oli jopa siivonnut huoneensa.

Muut vanhemmat kiinnostuivat "kostoideasta"

Yksistään Cassien Facebook-päivitys on kerännyt muutamassa päivässä 116 000 hilpeää reaktiota, 30 000 kommenttia ja 49 000 jakoa. Vanhempien ”kostosta” ovat uutisoineet Kidspotin lisäksi esimerkiksi australialainen 7News sekä uusiseelantilainen Newshub.

Sosiaalisessa mediassa kommentoijat ovat osoittaneet tukensa Langanien vedolle. Moni pohtii ottavansa neuvosta vaarin tulevaisuutta varten.

– Mahtava idea, useampien modeemien tulisi tehdä vastaavia lomareissuja, eräs Facebook-käyttäjä kommentoi 7Newsin jakamaa tarinaa.

Varokaa siis lapset! Perheen yhteisestä ajasta kieltäytyminen voi kostautua jo hyvin nopealla aikataululla.

Vanhempien on kuitenkin hyvä muistaa, että lapset voivat olla yllättävän kekseliäitä, kun kyse on netistä. Nämä lapset kostivat puhelimet yöksi pois ottaneelle äidilleen raivostuttavalla tavalla. Tämä teini puolestaan osoitti nerokkuutensa kiertämällä puhelinarestinsa kodinkoneiden avulla.

Lue myös:

    Uusimmat